Norge neste for Dustin

Norge neste for Dustin

Svenske Dustin fortsetter ekspansjonen med Norge etter en vellykket lansering av varemerket Dustin Home i Danmark.

Dustin er en av Sveriges største internettbaserte forhandlere av it-produkter og hjemmeelektronikk. Selskapet opererer innen både bedriftssalg og konsumentsalg og omsatte i 2008 for 4 milliarder svenske kroner.

I 2007 tok selskapet sine første steg i en nordisk ekspansjon gjennom oppkjøpet av den danske forhandleren Computerstore. Erfaringene er gode, og nå vil Dustin også etablere seg på det norske markedet.

- Det blir antakelig i år. Jeg er hundre prosent sikker på at vi går inn i Norge i år, forutsatt at markedet ikke kollapser helt, sier Per Eriksson, administrerende direktør i Dustin.

LES OGSÅ: Elektronikkbransjen frykter 2009

I november i fjor lanserte selskapet ehandelssiden Dustin Home i Danmark, og nå bytter også det danske datterselskapet Computerstore navn til Dustin.

Ifølge Eriksson gikk lanseringen av Dustin Home utmerket, og han forteller til svenske IT24 at et av målene med navnebyttet er å styrke virksomheten i Danmark og ta opp kampen med Atea, tidligere Topnordic.

I dag omsetter Dustin for rundt 600 millioner danske kroner i Danmark, mot en omsetning på 3 milliarder danske kroner for Atea.

- Vi skal gjøre en del ting for å sørge for veksten. En del er hemmelig enn så lenge, men vi skal blant annet øke bearbeidelsen av markedet med kataloger og øke antallet tjenester.

Les om:

It Bransjen