Norges ivrigste netthandlere

Norges ivrigste netthandlere

Trodde du shopping på nettet var forbeholdt urbane folk på østlandet? Tro om igjen.

Norstat har på vegne av HP gjennomført en undersøkelse om hvor folk helst vil handle.

Her ser det ut til at nordlendingene er norgesmestre på netthandel. Av de spurte, svarte 49 prosent av nordlendingene at de ville kjøpe seg nytt datautstyr via internett. I resten av landet var det 38 prosent som svarte det samme.

- Det viser at nordlendinger ligger et godt skritt foran resten av landet når det gjelder å bruke nettet til praktisk shopping, sier markedssjef i HP, Leiv Fasmer, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Bestemor redder nettbutikkene

Noe av grunnen er nok at det er noe lengre mellom databutikkene i Finnmark enn i Oslo. Men Fasmer mener også at mulighetene netthandelen gir er noe av grunnen til den høye prosenten.

- Det er i dag blitt ekstremt enkelt å sammenlikne priser mellom de forskjellige produktene og kategoriene. Det er også kort vei for forbrukeren fra å ha lest en produkttest til å handle direkte på nett. Tilbydernes leveransedyktighet er god og selve visningen av produktene på nett har blitt bedre med 3D og videodemonstrasjoner, sier en fornøyd Fasmer.

Undersøkelsen viser også at det er de under 30 år som bruker mest nett. Seks av ti over 50 år foretrekker å handle i butikk, mens halvparten under 30 år sier de vil kjøpe datautstyr via nettet neste gang de skal varme opp kredittkortet.

Les om:

It Bransjen