Norgesmester i sikkerhetsforedrag?

Norgesmester i sikkerhetsforedrag?

Roar Thon fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet har en stram agenda denne måneden.

Oktober, utpekt som nasjonal sikkerhetsmåned, inneholder 31 dager. Det er ikke godt å si om dette egentlig er et snikforsøk på norgesrekord eller en litt pussig måte å puste liv i norsk reiselivsbransje, men på dissse 31 dagene har Roar Thon fa Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) funnet det for godt å holde intet mindre enn 49 foredrag.

Inkluderer vi helgene, utgjør dette 1,58 foredrag per dag. Hvis vi regner ut fra rene virkedager, er det 2,13 foredrag per dag. Et realt maraton, med andre ord.

- 49 foredrag på 31 dager? Hvor mange foredrag er det meste du gjør unna på én dag?

- Jeg tar opptil 3 foredrag på én dag, sier Thon, men legger hastig til i ærlighetens navn:

- Det er i så fall i samme by, da. Vi har prøvd å legge opp logistikken litt fornuftig. Jeg skal snakke fra Tromsø i Nord til Kristiansand i sør.

- Er det nøyaktig samme foredrag, eller er de ulike?

- Det blir litt forskjellige foredrag ut fra målgruppen. Jeg skal holde foredrag i de fleste sektorer.

- Så strengt tatt skal du bo på hotell i hele oktober?

- Nei, jeg bor på Gardermoen, så sånn sett har jeg kort vei til flyplassen. Men jeg kommer jo til å være mye innom flyplassen.

Les også:

Her bugner det av tapte mobiler

Thon bemerker seg ellers en positiv tendens i at det i år, sammenlignet med i fjor, er flere fra ledelsen som gjerne vil høre foredrag om sikkerhet.

- Det er positivt å gå fra fra å snakke nesten bare til andre sikkerhetfolk og vanlige ansatte til nå også å snakke til ledelse.

Thon vant i mars i år sikkerhetsorganissasjonen Itakts gjeve pris for sin «innsats og evne til å skape forståelse for hva sikkerhetsarbeid er, og at man må ha realisme i sikkerhetsarbeidet.»

(Vet du om noen i den norske it-bransjen som holder flere foredrag på en måned enn Roar Thon? I tilfelle vil vi høre om det i kommentarfeltet!)

It Bransjen