Ny butikk fra Microplex-gründeren

Ny butikk fra Microplex-gründeren

Med den nye nettbutikken Techbay.no går Hans Petter Faale i direkte konkurranse med Netshop og sin egen tidligere nettbutikk.

Microplex ble startet som en hobby i 2000 da brødrene Espen og Hans Petter Faale oppdaget at det fantes et marked for spesialkomponenter som forhandlerne ennå ikke satset på.

Den Sarpsborg-baserte nettbutikken ble raskt ledende på komponenter som kabinetter, stømforsyninger, kjøling og casemods. I 2006 ble selskapet kjøpt opp av Netshop.

Hans Petter Faale ble med de ansatte videre til i Netshop, der han jobbet frem til juni i år. I juli registrerte han selskapet Techbay.no i Foretaksregisteret. På mandag åpner han den nye nettbutikken, som vil spesialisere seg på komponenter til pc-byggere og andre entusiaster.

- Bakgrunnen er først og fremst et ønske om å være sin egen sjef og ta avgjørelser raskt og effektivt, sier han.

Importerer direkte fra Asia

Med Techbay går Faale rett i konkurranse med Netshop og sin egen tidligere nettsatsing. Som med Microplex kommer Faale hovedsaklig til å importere produktene fra utlandet selv, fremfor å kjøpe fra norske forhandlere og distributører.

- Vi kommer til å satse på komponenter som kanskje ikke er tilgjengelig i Norge per i dag og som vi kan tilby bedre priser på. Jeg har et stort nettverk av produsenter i Asia som jeg har tenkt til å utnytte. Flesteparten av produktene våre vil ikke være å finne i andre butikker, sier han.

Techbay kommer også til å satse på ulike promoteringsartikler, som musematter med logo på og liknende.

Faale mener den største fordelen ved å importere produktene direkte er at man ikke er låst til de produktene distributørene har valgt ut.

- Prismessig er det alltid en fordel å komme så tett opptil produsenten som mulig. Ulempen er jo at du må ta større kvantum. Risikoen for å bli sittende med produkter er alltid der, men nå er ikke disse produktene typisk de som eldes fortest, sier han.

- Var tidlig ute

Når det gjelder videresalg av komponenter til andre forhandlere og pc-byggere forteller Faale at han ikke har bestemt seg ennå.

- Vi kommer primært satse på direktesalg til forbrukere. Videresalg vurderer vi kun i den grad at andre forhandlere kan bestille partier gjennom oss.

Microplex hadde en eventyrlig vekst de første årene. To år etter oppstarten kunne selskapet vise til fem årsverk og tresifret vekst, og i 2006 lå nettbutikken på tiende plass på IT-Bransjens oversikt over Norges største nettbutikker

- Har du ambisjoner om det samme nå?
- Garantert ikke. Det vi vokste på med Microplex var at vi var veldig tidlig ute og tok markedet på casemods og kjøling. Etterhvert har andre kommet og mye av produktene har blitt mainstream, sier Faale.

- Men data er heldigvis hobbyen min, så greier jeg å få et levebrød ut av dette for meg selv og kanskje en til, så er jeg fornøyd, sier han.

Les om:

It Bransjen