Ny Commodore 64

Ny Commodore 64

Flere detaljer rundt ny Commodore 64.

Selskapet Commodore USA eier i dag rettighetene til merkenavnet og har i det siste kommet med flere smakebiter for deres nye Commodore 64.

Maskinvaremessig har den nye maskinen lite til felles med den originale - annet enn et utseende som ligner. På innsiden av chassiset har selskapet fått plass til et mini-ITX-hovedkort, optisk enhet, minnekortleser

LES OGSÅ:

25-års jubileum: Amiga-revolusjonen

I stedet for MOS Technology-prosessoren på 1 MHz i den originale C64-en benyttes nå Intel Atom D525 på 1,8 GHz og grafikkprosessoren er Nvidias ION2. Det er to minnesokler med plass for opptil 4 gigabyte minne og fire Serial ATA-kontakter. Av eksterne tilkoblinger har man blant annet DVI, HDMI og VGA for skjerm, fire usb-porter og Gigabit Ethernet. Med andre ord - dette er i utgangspunktet en helt vanlig mini-pc i et klassisk chassis. Med at det benyttes mini-ITX-formfaktor burde det også være muligheter for senere oppgraderinger.

Det er mulig å kjøre Windows eller Linux på maskinen, men Commodore legger i utgangspunktet opp for å benytte deres egen programvare. Ifølge informasjonen på websidene skal løsningen være kompatibel ikke bare med C64-programvare, men også programvare for Vic20, PET, C16 og de åpner også for å kjøre Amiga-emulering direkte fra deres programvare.

LES OGSÅ:

25 år med Commodore 64

Etter vår mening er det litt skuffende at Commodore ikke har fått på plass et grensesnitt for den type Joystick-er som originalt ble benyttet på C64 og Amiga. Mest aktuelle i dag vil ofte være å benytte gamepad-er. Vi vil tro at programvaren er tilrettelagt for bruk av moderne gamepad og joystick med usb-grensesnitt. Mange spill til C64 er imidlertid lite egnet til styring med spillkontrollere som har sensor som gir gradvis justering i en retning.

Mer informasjon finner man på www.commodoreusa.net. Selskapet lanserte tidligere i år en annen "alt i tastaturet"-pc, og planen er videre å komme med flere nye modeller med Amiga-navnet - da med en modernisering av det originale designet.

LES OGSÅ:

It Bransjen