Ny Commodore 64 før sommeren

Ny Commodore 64 før sommeren

Fortsatt alt-i-ett tastatur, men innmaten er moderne. Se bildene!

Den klassiske datamaskinen Commodore 64 har fått en skikkelig ansiktsløftning, nytt design og moderne datateknologi.

For de som husker 1980-tallet var Commodore 64 en hjemmedatamaskin som kjørte en 8-bits prosessor lansert av Commodore International i 1982. Datamaskinen var en av de mest populære modellene gjennom tidene, og solgte nærmere 17 millioner enheter mellom 1982 og 1994, ifølge Computer History Museum.

Den nye maskinen har gjort et hopp i tiden og vil bli tilgjengelig via nettbutikken til Commodore i USA, som er beregnet åpnet 1. juni i år, skriver selskapet på sine nettsider.

Nett liten sak

Hovedkonseptet er det samme som hos den nesten 20 år gamle opphavet. Maskinen vil være en alt-i-ett tastatur, men med Intels 64 bit firekjerners prosessorer og 3d-grafikk.

Ellers kommer pc-en med opptil 500 GB harddisk og 4 GB internminne. Inkludert er også en DVD-RW-stasjon, touchpad, fire USB-porter, en gigabit Ethernet-port og en DVI-port (Digital Visual Interface) for å koble herligheten til flatskjerm.

Ingen prisinformasjon har foreløpig blitt offentliggjort fra selskapet.

Linux, Windows og OS X

Commodore USA er et nytt selskap som har lisensiert Commodore-navnet fra Commodore Gaming, som fortsatt lager spill for pc og konsoller. Pc-selskapet satser på drahjelp fra det nostalgiske suset rundt Commodore 64.

På sin hjemmeside viser selskapet blant annet et bilde av den gamle Commodore 64 med bildeteksten ""you loved us then", og så et bilde av den nye varianten, med bildeteksten "you'll love us again".

Den nye enheten er 44 cm bred og 5 cm høy. Ifølge selskapet bak er den designet for å ta opp langt mindre plass og bruke langt mindre energi enn noen annen stasjonær datamaskin. Pc-en kan kjøre både Linux, Windows og Mac OS X-operativsystem.

It Bransjen