Ny mobildistributør satser på Toshiba

Ny mobildistributør satser på Toshiba

Danske Milcom har åpnet norsk avdeling og relanserer Toshibas mobiltelefoner i Norge.

Japanske Toshiba er mest kjent for hjemmeelektronikk, pc-er og varmepumper. Helt frem til 2003 var det mulig å få tak i Toshibas mobiltelefoner i Europa. På grunn av lave salgstall forsvant merket ut av Europa i 2003. Salget i Nord-Amerika og Kina gikk heller ikke bra, og i 2004 sluttet selskapet å selge mobiltelefoner også i disse landene. Bortsett fra et Europeisk comeback i 2005 har det vært lite å høre om Toshiba på våre lengdegrader.

Nå har danske Milcom fått enerett på Toshibas mobiltelefoner i Norden. Milcom har vært distributør i det danske og nordiske markedet lenge. Men de har vært låst av en avtale med TDC. Nå er denne avtalen historie ifølge norsk salgssjef Tor-Ludvig Wårøy. Dermed kan de selge telefoner og løsninger til alle forhandlere som ønsker en operatøruavhengig distributør.

Operatøruavhengig

Uten TDC-avtalen kan Milcom, med en omsetning på 1,4 milliarder danske kroner, beskrive seg selv som nordens største uavhengige, privateide distributør av mobiltelefoner og verdiøkende løsninger innenfor innkjøp, logistikk, finans, webshop og annet mobilkommunisert innhold. På godt norsk betyr det at de er størst blant de operatøruavhengige og ikke børsnoterte mobildistributørene i Norden. Hvilket det ikke finnes så mange av.

Uansett er de nå tilstede på det norske markedet hvor skal distribuerer Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Asus, HTC og Toshiba. Og nå håper de at den nordiske eneretten på Toshiba skal bidra til å få flere forhandlere i Norge.

Toshiba har lenge produsert mobiltelefoner for det japanske og asiatiske markedet. De er sjette største produsent i Japan med en markedsandel på 7 prosent. Under Mobile World Congress i februar varslet de en lansering av en telefon som skulle kombinere business og underholdnig. I sommer kom Toshibas TG 01 med 4,1 tommer skjerm, touch og under én centimeter i tykkelse. Eller kanskje riktigere; en Iphone-liknende telefon med Windos Mobile.

Allerede for to måneder siden annonserte Tor-Ludvig Wårøy Toshibas tilbakekomst til Digi.

- Vi har valgt å åpne med Toshibas nye smarttelefon TG01. Det er en direkte konkurrent til HTCs Leo. Altså en Windows 6.5-telefon med mange funksjoner, forklarte Tor-Ludvig Wårøy.

Business & Pleasure

Men telefonen var da ikke ankommet Norge og Wårøy har brukt de siste månedene på å få på plass et norsk lager. Med dette plass og forventet leveranse fra Toshiba i desember kan de nå begynne å levere til norske forhandlere.

- Vi henvender oss i første omgang til enkeltforhandlere som ønsker en operatøruavhengig businesstelefon med gode underholdningsegenskaper. Utsalgsprisen vil ligge rundt 5000 kroner, og det er businesskundenr som ønsker om gode underholdningsfunksjoner vi ønsker å nå med TG 01.

Milcom i Norge vil også bli den eneste operatøruavhengige distributøren som har en avtale med Sybase og deres administrasjonsprogramvare for mobile enheter. Her vil de også kunne dra nytte av danske Milcoms 20 manns store utviklingsavdeling som jobber med PIM og device management.

Les om:

It Bransjen