Ny partnersatsing hos Canon

Ny partnersatsing hos Canon

Canons nye partnerprogram skal sette fart på partnerveksten. - Dette vil bli oppfattet som økt opplevd verdi for sluttkunden, hevder direktør for partnerkanalen, Petter Sjaastad.

- Markedet er preget av marginpress og høyt fokus på kostnadsbesparelser i bedriftene. Det hersker også usikkerhet rundt hvilken retning sentrale makroøkonomiske størrelser tar, sier Petter Sjaastad, direktør for partnerkanalen i Canon Norge til IT-Bransjen.

Usikkerhet

For å få bukt med usikkerheten ønsker Canon å utstyre sine partnere med et salgsbudskap som skal hjelpe bedriftene med å holde kontroll på kostnadene og øke sikkerheten i forhold til dokumenthåndtering.

- Dette vil bli oppfattet som økt opplevd verdi for sluttkunden, tross usikre økonomiske rammebetingelser, tror Sjaastad.

Konkrete mål

Han forteller at selskapet vil bidra med konkrete mål for hver partner, hvor Canon bidrar med planlegging, markedsmidler og businessdrivere slik at de kan gjennomføre motiverende aksjonsprogram.

- Canon ønsker å øke oppmerksomheten hos B2B-partnere ved å synliggjøre merverdi innen print og dokumentløsninger overfor sine sluttkunder, sier han.

Tettere dialog

Partnerprogrammet er et av flere tiltak Canon Europa lanserer som en del av strategien for partnervekst.

- Tiltakene er flere, men i all hovedsak ønsker Canon på flere nivåer å komme tettere i dialog med viktige europeiske partnere. Derfor har vi blant annet etablert et premium partnerprogram som skal gi våre aller viktigste partnere ekstra fordeler med å være store aktører, men vi har også etablert en nasjonal premium partner club som gir tettere dialog med Canon på alle nivå i organisasjonen, slik at partnerne lettere skal kunne fremme sine synspunkter og markedsmuligheter, utdyper Sjaastad.

Spesialpartnere

Canon ønske å komme i kontakt med alle partnere som selger enkel eller mer avansert form for bilde, print og dokumentløsninger til bedriftsmarkedet.

- Vi snakker om tradisjonelle officepartnere såvel som ikt-partnere, men naturligvis også spesialpartnere innenfor sine segment, som for eksempel innen produktområdene storformat og skanning, sier Sjaatad.

Det nye programmet introduseres i Europa i første halvdel i 2011.

Les om:

It Bransjen