Ny video om Apples nybygg

Ny video om Apples nybygg

Se presentasjon av Campus 2-prosjektet.

Siste Apple-design er ikke designet av, men for Apple.

Vi snakker om det nye Apple-moderskipet, slik det kalles på folkemunne, og som designes av den britiske arkitekten Sir Norman Foster.

Det skal samtidig sies at prosjektet ble initiert av den avdøde Apple-sjefen Steve Jobs, som nok har hatt ett og annet ord med i laget. Og på denne videoen ser vi Sir Jony Ive få en introduksjon, og det kan hende han har noe input selv.

Prosjektet ble endelig klarert i det lokale bystyret i Cupertino for ikke lenge siden, og rivingsarbeidene er faktisk allerede mer eller mindre utført på det gigantiske området som tidligere huset Hewlett-Packard.

Det nye bygget, som egentlig er et kompleks av flere bygg, men som domineres av den store torusen, skal drives av 100 prosent fornybar energi. Tre fjerdedeler av døgnet skal bygget ventileres naturlig, det vil si uten bruk av mekanikk.

OVer 15.000 ansatte vil jobbe i det nye anlegget, og disse kan velge å bli kjørt til jobben av Apples egne busser som drives av biobrensel. Så bærekraft står så absolutt i høysetet her.

Du kan lese mer om Campus 2-prosjektet her . Se videoen nedenfor.

Les om:

It Bransjen