Nye SATA-standarder på vei

Nye SATA-standarder på vei

Tre nye tilkoblingsstandarder for sata-enheter skal gjøre det lettere å bruke disker med grensesnittet i nye type produkter.

De tre nye tilkoblingene er alle mindre enn sata-tilkoblingene som er i bruk i dag, noe som blant annet skal gjøre det enklere å bruke sata med små harddisker.

Når det nå snart blir mulig å bruke sata-enheter i det aller meste av harddiskebaserte produkter, kan det se ut til at pata-standarden står for fall.

LES OGSÅ: Klart for flere bærbare med flash-disk

Det er sata-io, organisasjonen som tar seg av utvikling og standardisering av sata, som har utviklet de nye og smidigere tilkoblingene, som vil komme som en del av 2.6-versjonen av sata.

Micro sata er laget for å fungere sammen med 1,8-tommers harddisker, noe som medfører at produkter som mp3-spillere og andre mediespillere kan bli utstyrt med raskere harddisker.

-Signaltypen i den nye micro sata-kontakten for 1,8-tommersdisker er kompatibel med vanlige standardkabler for sata-kontakten i stasjonære maskiner, sier Knut Grimsrud, sjef for sata-io, til australske APC Magazine.

Det kommer også en ny mini sata-kontakt kalt Slimline, som er utviklet spesielt for bruk med optiske enheter til bærbare datamaskiner.

Den tredje nye standarden er en mini sata-kontakt beregnet for både intern og ekstern bruk. Ytelsen er satt en del høyere enn for de to andre nyhetene, og kontakten har blant annet støtte for fire samtidige sata-tilkoblinger.

2.6-versjonen av sata-standarden kommer også med ”NCQ unload enhancement”, en teknologi som er utviklet for å beskytte harddisker i bærbare maskiner uten fallsensor.

Les mer hos sata-io.

LES OGSÅ: Fartsglad bærbardisk

It Bransjen