Nytt spillutstyr fra Microsoft

Nytt spillutstyr fra Microsoft

Til tross for knallhard satsing på konsollmarkedet, er det spillutstyr til pc som er dagens store nyhet fra Microsoft.

Det har kommet fint lite spillutstyr til pc fra Microsoft siden tusenårsskiftet. Frem til det satset de friskt på sin Sidewinder-serie, med alt fra håndkontrollere og joysticker til ratt og pedaler. Så ble serien lagt død.

I fjor relanserte Microsoft serien med det første skikkelige Sidewinder-produktet på flere år, en avansert spillmus. Nå er Microsoft igjen klar med spillutstyr til pc.

Under årets Games Convention, som går av stabelen denne uken i Leipzig, viste selskapet nemlig frem et nytt tastatur og en ny mus.

Sidewinder X6 Keyboard og X5 Mouse er spesielt utformet for spillere, være seg det er skytespill eller massive nettrollespill det er snakk om.

Fleksibelt tastatur

Den største nyheten er tastaturet X6, som ifølge Microsoft er det første av sitt slag i verden. Talltastaturet, som normalt er en fast del av tastaturet, kan nemlig kobles fra slik at brukeren selv kan velge om det skal være montert på høyre eller venstre side.

Denne delen av tastaturet kan brukes som vanlige talltaster, eller til programmerbare makroer. Det er plass til opptil 90 makroer som gjør det enklere å utføre ymse operasjoner i spill og programmer.

- Vi tror at kundene helst vil unngå å hente frem et tastatur nummer to når de skal spille. Derfor utviklet vi et tastatur som er perfekt både til spilling og vanlig bruk, sier Kevin Flick hos Microsoft i en pressemelding.

- Med det flyttbare talltastaturet får spillerne en flott og tilpassningsvennlig brukeropplevelse, om de nå spiller favorittspillet sitt, eller jobber med vanlige kontoroppgaver, fortsetter Flick.

Brukerne kan selv velge hvorvidt tastaturet skal stå i spill- eller vanlig modus. Med spillmodus aktivert vil driverne selv oppdage hvilket program eller spill som er aktivt, og laste inn de riktige makroene. Makroer kan programmeres i driverprogramvaren, eller direkte i spillet eller programmet du bruker der og da.

For å understreke at X6-tasturet virkelig er beregnet for spilling lyses de meste brukte tastene i spill opp med små lysdioder, med farger som selvsagt kan justeres etter brukerens eget ønske.

LES OGSÅ: Rask mus og tøft tastatur

Avansert mus

I tillegg til det avanserte tastaturet lanserer Microsoft også en rask spillmus.

Sidewinder X5 Mouse kan utseendemessig minne litt om Logitechs G9-mus ( les test her), om enn noe lenger. Hastigheten er ikke på et like høyt nivå som konkurrenten, 2 000 dpi mot G9s 3 200 dpi, men er nok uansett rask nok for de fleste.

Musen er utstyrt med ni knapper, hvorav fem er programmerbare. To av knappene lar brukeren justere sensitiviteten opp eller ned, noe som erfaringsmessig er en stor fordel i for eksempel skytespill.

Microsoft Sidewinder X5 Mouse og X6 Keyboard skal ifølge Microsoft være klare for salg i løpet av september, med anbefalt utsalgspris på henholdsvis 499 og 699 kroner.

LES OGSÅ: Spillmus med hukommelse

It Bransjen