Nytt styremedlem i Klarna

Nytt styremedlem i Klarna

Den profilerte investoren Klaus Hommels er nå del av Klarnas styre.

Fra tidligere kjenner vi Hommels som investor i Facebook og i Skype. Han ble valgt etter anbefalinger fra Michael Moritz, partner i Sequoia Capital. Klarna er en kjent leverandør av betalingsløsninger for netthandel.

Ekspansjonsplaner

Som nytt styremedlem vil Hommels bidra til å støtte Klarnas internasjonale ekspansjonsplaner.

- Klarna har utviklet innovative løsninger som skaper trygghet for både nettbutikker og forbrukere, og de har på kort tid etablert seg blant de ledende aktørene innen betalingsløsninger i Europa. Etterspørselen etter Klarnas tjenester er stor, og firmaet har gode forutsetninger til å ta en ledende posisjon internasjonalt, sier Klaus Hommels i en pressemelding.

Hommels bor nå i Zürich, hvor han driver risikokapitalfirmaet Hommels Holding.

Verdifull erfaring

Klarna er i dag operative i Norden, Tyskland og Nederland, med ekspansjonsplaner til ytterligere markeder.

- Vi befinner oss nå på et punkt i vår internasjonale ekspansjon der Klaus' erfaring og kunnskap i å utvikle foretak på det internasjonale markedet kommer til å være svært verdifull, sier Sebastian Siemiatkowski, administrerende direktør i Klarna videre i pressemeldingen.

8 medlemmer

Klarnas styre består i tillegg til Hommels av styreleder Sven Hagströmer (styreleder Öresund), Michael Mortiz (Partner Sequoia Capital), Erik Törnberg (investeringsansvarlig Öresund), Eva Cederbalk (adm. direktør SBAB), samt Klarnas tre gründere Sebastian Siemiatkowski, Victor Jacobsson og Niklas Adalberth.

It Bransjen