Obama-orm er løs

Obama-orm er løs

Hvis USAs nye president svever rundt på skrivebordet ditt, trenger du ikke få panikk.

Det er lite trolig at du får oppleve dette, men om USAs ferske president Barack Obama plutselig svever rundt på skrivebordet ditt, har du blitt truffet av en Obama-orm.

Ormen ble oppdaget forrige mandag etter at den infiserte pc-er ved en skole i Metairie, Lousiana, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Det er Walling Data som har rapportert om viruset.

«Snill» orm

Ormen smitter via usb-minnepinne, og kjører ved å benytte seg av Windows' autokjør-funksjon.

Den lar seg foreløpig ikke detektere av antivirusprogrammer, men er likevel ikke ansett som noen dramatisk trussel.

I motsetning til dagens ormer, som gjerne har økonimske motiver og stjeler både kredittkortopplysninger og passord, samt gjør pc-en din til en del av et botnet, er nemlig Obama-viruset temmelig harmløst - med mindre du heiet ekstremt på John McCain under presidentvalget i USA.

Det eneste ormen gjør, er å sørge for at et lite bilde av Obama svever nederst i høyre hjørne av skrivebordet ditt hver mandag.

Bivirkning

Dessverre er ormen ifølge innovasjonsdirektør i Walling Data, Rob Koliha, skrevet så dårlig at den gradvis gjør pc-en din ubrukelig om du har blirr infisert.

- Kort fortalt vil den til slutt hindre at du kan kjøre noen som helst filer, sier han.

Siden virusselskaper ikke foreløpig kjenner igjen viruset, finnes få andre måter å sjekke om du er infisert enn å se om du får besøk av Obama på mandag.

Les om:

It Bransjen