Oracle med nytt milliardoppkjøp

Oracle med nytt milliardoppkjøp

Kjøper netthandleren Art Technology Group for en milliard dollar.

Tirsdag annonserte Oracle at selskapet planlegger å kjøpe opp netthandelsbedriften Art Technology Group, i en avtale verdt en milliard dollar som ventes å komme i havn på nyåret.

Oracle har allerede gjennomført seks oppkjøp i år, men ATG er det største selskapet som blir slukt siden Sun ble kjøpt for 7,4 milliarder dollar i 2009.

Analytikere er ikke overrasket over at ATG ble oppkjøpt, men at Oracle ble budvinneren var ikke forventet.

- Trekket handler om å øke Oracles tilstedeværelse blant de mange kundene selskapet deler med ATG, sier analytiker China Martens til Computerworlds nyhetstjeneste.

- Vi ser dette også som et mottrekk mot IBM, siden ATG alltid har sett på IBMs Web Sphere Commerce som sin hovedkonkurrent.

Oracles oppkjøp av ATG kommer også ikke lenge etter at IBM kjøpte opp Sterling Commerce, en netthandelsbedrift som i motsetning til ATG hovedsakelig fokuserer på bedriftskunder.

Felles kunder

Ifølge Computerworlds nyhetstjeneste er det ATGs produktkvalitet som fristet Oracle til oppkjøpet, i tillegg til fordelen ved at de to selskapene allerede deler flere store kunder.

Fra før av har Oracle faktisk egen programvare for netthandel, men det er uvisst om disse vil bli opprettholdt parallelt med ATGs systemer.

Selskapet evaluerer nå ATGs produkter, og sier i en uttalelse at de senere vil komme med flere rent praktiske detaljer rundt oppkjøpet.

Felles teknologisk plattform

ATGs systemer skal ifølge Oracle passe strålende med deres egen teknologi, blant annet innen behandling av kundeforhold og bedriftsplanlegging.

Selskapet mener også at de ser en sterkere knytning mellom tradisjonell og nettbasert handel, og dermed behovet for en felles teknologisk plattform.

Handel over nett handler også i større grad om å skape en personlig tilpasset opplevelse for kundene, noe som lenge har vært et fokus i ATGs programmer.

Les om:

It Bransjen