Ozzie ber Microsoft glemme pc-er

Ozzie ber Microsoft glemme pc-er

- Nå handler det om skyen og mobile enheter, mener Ray Ozzie.

- Våre konkurrenter har kommet lenger enn Microsoft i mobile opplevelser, i den sømløse blandingen av maskinvare, programvare og tjenester, i sosiale nettverk og i den store mengden med nye former av internettbasert sosialt samkvem.

Det skriver Ray Ozzie, som i disse dager forlater Microsoft som deres øverste programvarearkitekt.

Før han pakker sakene har han skrevet et langt innlegg på sin blogg, hvor han oppsummerer hva han mener Microsoft har fått til, og hvor de har feilet.

Oppkoblede enheter

Først og fremst oppfordrer Ozzie Microsoft til å se for seg en "post-pc-verden". En verden uten pc-er og servere slik vi kjenner dem i dag.

- I en verden av innhold, både personlig og publisert, blir den streamet, cachet og synkronisert med en verden av skybaserte, kontinuerlige tjenester, skriver Ozzie.

Og disse trenger man ikke pc-er for å bruke. Ozzie mener utviklingen går i retning mobiltelefoner og andre lett tilgjengelige og oppkoblede enheter. En verden hvor pc-er ikke lenger er på kongen på haugen.

En ny verden

For å tilpasse seg denne nye verdenen, mener Ozzie at en endring må komme innenfra. Og man må våge å drømme, skriver han.

- Det kommer en ny dag, og solen har reist seg over en verden av kontinuerlige tjenester og oppkoblede enheter, skriver den ambisiøse Ozzie.

- Nå må Microsoft omfavne denne nye verdenen.

Les om:

It Bransjen