Papirmobilen du kan ha i baklomma

Papirmobilen du kan ha i baklomma

Paperphone er en smarttelefon med fleksibel skjerm du trygt kan bøye.

Forskere ved Queens University i Canada har utviklet en smarttelefon-prototyp laget av såkalt e-papir, som kan styres ved å bøye skjermen, eller som en vanlig berøringsskjerm.

- Fleksibel iPhone

Telefonen kalles Paperphone, og blir presentert på en it-konferanse i Vancouver i dag, går det frem av en pressemelding fra universitetet.

Telefonen beskrives som en fleksibel Iphone og kan gjøre alt det en vanlig smarttelefon kan, som å lagre bøker, spille musikk, eller ringe med. Skjermen har et tverrsnitt på 9,5 centimeter, og er laget av papirtynt og fleksibelt materiale, såkalt e-ink display.

Sjef for prosjektet og direktør ved Queens University Human media lab, dr. Roel Vertegaal, tror tynnfilmtelefoner vil gjøre dagens smarttelefoner avlegs i løpet av fem til ti år.

Elektronisk blekk

- Denne datamaskinen både ser og kjennes ut som et lite ark interaktivt papir. Dette er fremtiden, alt kommer til å se og kjennes slik ut innen fem år, sier Vertegaal.

E-papirskjermen bruker den samme elektroniske blekkteknologien som brukes i lesebrettet Amazon Kindle, og er bare noen millimeter tykk. Skjermen bruker ikke strøm når den ikke er i bruk.

Paperphone er et samarbeidsprosjekt mellom Queens University i Kingston i Canada, Arizona State University i USA, og forskere fra selskapet E-Ink Corporation.

Her kan du se en video av Paperphone i aksjon.

Les om:

It Bransjen