Partnerskap om sikker sletting

Partnerskap om sikker sletting

Ibas og Blancco inngår partnerskap om sletteprogramvare- og løsninger.

Like før påske ble det kjent at Ibas og moderselskapet Kroll Ontrack har inngått nytt partnerskap med finske Blancco om å selge sistnevntes sletteprogramvare til virksomheter, gjenbruksselskaper og offentlige myndigheter med behov for sikker sletting av data.

Partnerskapet kombinerer programvare fra Blancco med Ibas degausser og slettetjenester, og bli en komplett leverandør for slettebehov.

- Med 20 kontorer verden over er vi glad for å bli en premium forhandler av Blancco. Nå kan vi kombinere vår ledende kunnskap på sletting og degaussing med en markedsledende produktportefølje fra Blancco. Ingen vil være i bedre posisjon enn oss til å skreddersy bedrifters dataslettingsstrategi, sier Greg Olson, viseadministrerende direktør i Kroll Ontrack.

Programvaren som Ibas nå tilbyr og støtter er «Blancco 5» for tradisjonelle harddisker og SSD-harddisker i PC-er og servere, «Blancco Mobile» for smarttelefoner og nettbrett og «Blancco File and LUN» for individuelle filer.

Alle løsningene vil administreres sentralt via styringssystemet Blancco Management Console, inkludert distribusjon av sletteprogramvare, håndtering av maskinvare og rapportering av sletteprosessen.

- Blancco og Kroll Ontrack er begge opptatt av å være i forkant av den teknologiske utviklingen innen datalagring. Vår kompetanse innen sletting og rekonstruksjon utfyller hverandre, og vi vil sammen tilby markedets beste dataslettingsløsninger til virksomheter som er opptatt av personvern og datasikkerhet, sier Kim Väisänen, administrerende direktør i Blancco.

It Bransjen