Penisspammer likevel ikke drept

Penisspammer likevel ikke drept

Den russiske maffiaen myrdet ikke en spammer i forrige uke.

Den russiske spammeren Alexey Tolstokozhev er ikke død. Dette hadde i grunn ikke vært en nyhet, hvis det ikke hadde vært for at han forrige uke ble erklært drept. Han lever, men nyheten har satt et stikk i sikkerhetsmiljøet, som frykter involvering av organisert kriminalitet i it-bransjen.

Nyheten forrige uke var at Tolstokozhev ble drept av den russiek maffiaen. Først dukket historien opp på Loonov.com og senere på vestlige nyhetstjenester som Slashdot.com. Han skulle ha blitt drept av flere skudd fra kort hold.

En slik praksis er ikke uvanlig i Russland, og derfor skapte saken stor oppstuss i miljøet. Tolstokozhev skal være ansvarlig for 30 prosent av spam for viagra og peinisforstørrrelser. Han skal ha tjent over 2 milliioner dollar på dette i år.

Etter at andre prøvde å undersøke historien viste den seg å være falsk. Saken er publisert anonymt på websiden Loonov.com, som heller ikke har noen kjent eier. Det er ukjent hvorfor saken ble publisert. Websiden er heller ikke infisert med virus, som kunne en grunn for lokkenyheten.

Siden helgen er Loonov.com gått over til en lett versjon for å takle all trafikk, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Helt urealistisk er historien ikke. I 2005 ble spammeren Vardan Kushnir drept i Moskva.

It Bransjen