Plantet spionvare, knipset nakenbilder

Plantet spionvare, knipset nakenbilder

20-årig Mac-tekniker infiserte maskinene han skulle reparere.

Den 20 år gamle datamaskinreparatøren Trevor Harwell ble arrestert onsdag, etter å ha installert spionprogramvare på bærbare maskiner han reparerte, ifølge politiet i California.

Programvaren skal i det skjulte ha tatt bilder av kvinner i dusjen eller mens de kledde av seg, skriver Associated Press.

Avansert spionsystem

Harwell jobbet som Mac-spesialist i reparatørfirmaet Rezitech i Los Angeles-området, og det var slik han fikk mulighet til å installere programvaren, kalt Camcapture, på maskinene til sine kunder.

- Systemet gav beskjed til serveren hans når ofrenes datamaskiner var på. Serveren gav så beskjed til smarttelefonen hans, og så ble bildene lagret på datamaskinen hans hjemme, sier politibetjent Andrew Goodrich, talsmann for Fullerton Police Department i California, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Politiet har funnet tusenvis av bilder på Harwells maskiner, og de har identifisert dusinvis av ofrene, alle kvinner i Los Angeles og Orange County.

Lurt til å ta med maskinen på badet

Politiet ble tipset om saken i fjor, etter at en kunde hos Rezitech tok med seg sin bærbare maskin til en Apple Genius Bar (teknisk support i Apples butikker) for service, fordi det stadig dukket opp merkelige meldinger på skjermen. En av disse, designet for å se ut som en Mac OS X systemadvarsel, lød slik: ”Du bør reparere den interne sensoren snart. Hvis du er usikker på hva du bør gjøre, forsøk å plassere din bærbare maskin i nærheten av varm damp i flere minutter for å rense sensoren.”

Meldingen gjorde at flere av ofrene tok med seg maskinene sine på badet når de skulle dusje, ifølge Goodrich.

Genius Bar-teknikeren fant imidlertid Camcapture-programmet på maskinen, ba kunden om å kontakte politiet.

Talsmann for Rezitech, Travis Austin, sier at de umiddelbart kuttet Harwells tilgang til selskapets datasystemer, og at de nå samarbeider med etterforskerne.

Dokumenter fra lagmannsretten i Orange County viser at Harwell er siktet for grove tilfeller av datakriminalitet og bedrageri. Mannen er foreløpig løslatt mot kausjon på 50.000 dollar, skriver Associated Press.

It Bransjen