Playstation fra Cell til X86

Playstation fra Cell til X86

Sony lanserte Playstation 4 i natt. Den nye konsollen får pc-lik arkitektur.

Playstation 4 ble endelig presentert på Sonys pressekonferanse i natt. Fokuset er at det skal være enkelt å spille, lett å komme i kontakt med andre spillere, og enkelt å dele dine erfaringer. Det skriver Computer Sweden.

Playstation 4 skal inneholde en 64-bit CPU med åtte kjerner, og 8 GB gddr-minne. Både prosessoren og grafikkortet skal ha arkitektur som ligner på pc-ens. Det skal blant annet gjøre det enklere for utviklere å lage spill til den nye konsollen.

Selve spillmaskina ble ikke vist frem rent fysisk, men den nye spillkontrolleren ble, og dette er den samme kontrollen som den på bildet som ble lekket på nettet i forrige uke. Den har en berøringsflate på forsiden, en hodetelefoninngang, og en dele-knapp. Med dele-knappen kan du dele videoklipp direkte fra spillet veldig enkelt.

Den bærbare konsollen Playstation Vita kommer til å få en enda viktigere rolle i stuen. Litt som med Wii Us gamepad, kommer du nå til å kunne bruke Remote Play og bruke din Vita til å spille uten å bruke tv-en.

Ryktene omkring Sonys anskaffelse av strømmeselskapet Gaikai, og hva det kommer til å bety for Playstations fremtid, var sanne. På Playstation 4 kommer du blant annet til å kunne spille spill samtidig som du laster dem ned fra Playstation Store.

Blant spillene som ble vist i går, og som vil være tilgjengelig ved lanseringen er: Infamous: Second Son, Killzone: Shadow Fall, Knack, Watch Dog, Deep Down og Driveclub.

Her kan du se en av filmene som ble vist i natt, traileren fra det nye spillet "Knack":

It Bransjen