Politiet hjalp Apple i iPhone-jakt

Politiet hjalp Apple i iPhone-jakt

Historien om den forsvunne iPhone-en blir stadig merkeligere.

I forrige uke rapporterte Cnet at Apple for andre gang på ett år har mistet en iPhone-prototyp på en bar i San Francisco. Mange ble raskt skeptiske, først og fremst fordi selskapet gjorde nesten nøyaktig det samme i fjor vår. Konspirasjonsteoriene begynte selvsagt å hagle. For Apples ansatte er vel ikke slepphendte?

Frem og tilbake

Og i løpet av helgen har saken om den forsvunne iPhone-en tatt flere bisarre vendinger. Ifølge Cnets opprinnelige historie skal Apple og politiet ha sporet opp prototypen til en 22 år gammel manns leilighet som ble gjennomsøkt uten resultater. Men historien stopper ikke der. Først nektet politiet i San Francisco for at Apple hadde vært i kontakt med dem angående en forsvunnet iPhone-prototyp. En anmeldelse var heller ikke levert inn. Men et par timer senere innrømte politiet at de bisto Apple i letingen.

Avisen SFWeekly har intervjuet mannen som Apple og politiet skal ha sporet opp via GPS. Mannen, Sergio Calderón, hevder overfor SFWeekly at fire menn og to kvinner som utga seg fra å være fra San Francisco-politiet kom hjem til ham. De skal ha påstått at de sporet en iPhone-prototyp til hjemmet hans, og søkte deretter gjennom hans leilighet, bil og datamaskin. Etter å ha truet med å sende amerikanske myndigheter på slektningene til Calderón som bor i leiligheten, og til og med ha tilbud 300 dollar for prototypen, skal gruppen ha forlatt stedet. Siden har ikke Calderón hørt noe mer.

En av mennene ga imidlertid Calderón et telefonnumer som viste seg å gå til Apple-ansatte Anthony Colon. Han bekrefter at han jobber hos Apple, men har ikke villet kommentere saken ytterligere. Ifølge visse kilder var fire av personene virkelig fra politet. Idg.se skriver at det derfor hersker en viss forvirring rundt hva som faktisk har skjedd.

Pr-stunt?

Det har ikke kommet noen endelig bekreftelse på hva Apple var på jakt etter. Polititet skal heller ikke ha sagt noe, men ifølge Reuters kalte de pressedokumentet angående saken for "iphone5.doc", noe som etterlater liten tvil om hva saken dreier seg om. Det er heller ikke kjent om Apple har funnet igjen den forsvunne prototypen. Ifølge Cnet kan den ha blitt solgt på annonsenettstedet Craigslist for 200 dollar.

Ettersom San Francisco-politiet først benektet kjennskap til saken, har flere spekulert at historien er falsk eller et pr-stunt gjennomført av Apple selv. I en artikkel publisert på The Mac Observer i fjor fortalte tidligere sjef i Apples markedsavdeling, John Martellaro, at selskapet lekker informasjon med vilje. Fortune lukter filmmanuskript på lang vei...

I april i fjor skapte teknobloggen Gizmodo store overskrifter da de skaffet seg en stjålet iPhone 4-prototyp - også mistet på en bar - for 5000 dollar og la bildene ut på internett.

Les om:

It Bransjen