A-pressen slår sammen spillsider

A-pressen slår sammen spillsider

Spillmagasinet.no og Gamer.no med felles annonsesalg og forum.

Norges to største nettsteder for spill, Spillmagasinet.no og Gamer.no, skal samarbeide. Spillmagasinet.no eies av Nettavisen, som igjen er eid av Egmont og A-pressen. I august overtok A-pressen også nettstedet Gamer.no gjennom Mediehuset Digital. Nå er det altså duket for et kommersielt partnerskap mellom spillsidene.

Totalt er nærmere en halv million spillinteresserte innom de to nettsidene hver måned. Det kommersielle samarbeidet innebærer felles satsing på annonsesalg og forum. Redaksjonelt vil ingenting endres.

To spillplatformer

Claes Halvorsen vil være kommersielt ansvarlig for begge sidene, og mener man kan tilby markedet et godt segmentert produkt.

– Aldersgruppen er relativt lik, unge menn mellom 17 og 30 år. Vi vil fremover ha fokus på å bredde dette segmentet mer på Spillmagasinet, som allerede i dag har 20 prosent jenter. Gamer.no fokuserer på spesialistspilleren som gjennomsnittlig eier over to spillplattformer, og kjøper mange spill, sier han i en pressemelding.

Redaktør Lars Wærstad i Spillmagasinet ser klare muligheter i samarbeidet.

– Vi inngår først og fremst et kommersielt samarbeid for å tilby potensielle kunder et størst og bredest mulig spillprodukt, men samtidig ser vi selvfølgelig også etter redaksjonelle synergier.

Tor-Steinar Nastad Tangedal, redaktør i Gamer.no, er også positiv:

– Gamer.no og Spillmagasinet.no er de to største spillsidene i Norge, men også to veldig forskjellige nettsteder. Ved å inngå et kommersielt samarbeid kan vi utveksle tekniske løsninger, erfaringer og dra fordel av å tilby en markedsledende totalpakke overfor lesere og annonsører. De redaksjonelle profilene vil fortsatt være forskjellig, slik leserne kjenner nettsidene i dag.

Bredde

Allerede fra 1. oktober vil brukerne av de to nettsidene kunne føle hverandres nærvær.

– Vårt håp er at det som i dag allerede er Norges sterkeste spillforum på Gamer.no kan utvides videre ved at Spillmagasinet.no blir en del av dette, sier Wærstad.

It Bransjen