Prisdryss for norske ikt-distributører

Prisdryss for norske ikt-distributører

Norske forhandlere har sagt sin mening. En overraskelse, en gjenganger og en lillebror ble fjorårets beste ikt-distributører.

IT-Bransjen delte i går ut prisene til de beste norske ikt-distributørene i 2008.

Årets breddedistributør var i år som i fjor Hattelco.

Årets nisjedistributør var nykommeren Autra, som har fokus på profesjonelle hodesett.

Prisen for Årets teledistributør gikk til One2com, som nylig slo seg sammen med Axcom for å danne 20:20 Mobile Nordic.

Nettavstemning

Det var tiende år på rad at fagbladet delte ut utmerkelsene, og over 1400 forhandlerkunder hadde i en nettbasert undersøkelse gitt sin vurdering av distributørene.

I undersøkelsen ble forhandlerne spurt om hvor fornøyde de er med sine distributører er på områdene logistikk, kundeservice, informasjon, markedsstøtte, teknisk support, salg, internettjenester, returbehandling, opplæring, produktportefølje og løsningsportefølje.

Alle distributører med en omsetning på over 50 millioner kroner fikk være med i undersøkelsen, og 20 svar fra forhandlerkundene var nedre grense for å være med i selve konkurransen. 21 distributører fikk nok svar, mot 22 i 2007.

Mest fornøyde kunder

I år var det i alt åtte distributører som kjempet om tittelen Årets breddedistributør, mens ni distributører kjempet om tittelen Årets nisjedistributør. Fire distributører kjempet om tittelen Årets teledistributør.

GNT, Leteng og Hattelco har totalt sett flest fornøyde forhandlerkunder, mens GNT, Tech Data og Hattelco er de distributørene som har bidratt mest positivt til forhandlernes driftsresultat.

Les om:

It Bransjen