- Prostituerte rappet nettsiden!

- Prostituerte rappet nettsiden!

Dansk Sykepleierråd raser mot interessant rektrutteringskampanje.

Det brygger opp til nettside-strid mellom Dansk Sygeplejeråd (DS) og den danske organisasjonen Sexarbeidernes Interesseorganisasjon (SIO).

DS føler SIO kopierer sitt innhold på en nettside som skal oppfordre folk til å velge sykepleien som yrkesbane.

SIOs nyopprettede «parodi»-nettside oppfordrer folk til å bli «sexarbeidere» - altså prostituerte.

SIO legger heller ikke skjul på at det på deres side forekommer lignende grafiske og skriftlige elementer, selv om designen i seg selv ikke er en speilkopi.

«Kampanjen fokuserer på det positive ved sexarbeid. Vi har lagt oss tett opp til Undervisningsministeriets kampanje for sykepleiere, «Hvid Zone». Designen, tonen og i de tilfeller der det passer er teksten kopiert og satt inn i en sexarbeiders sammenheng,» kan man lese på kampanjens nettsider, som de kaller «Varm Zone».

- Ikke ok

Mens sykepleiersiden beskriver ting som hvor du kan jobbe, hvordan du utgjør en forskjell, hvordan du avanserer karrieren, hvilke frynsegoder du har og hvordan du får et godt nettverk, gjør sexsiden – ja, akkurat det samme.

Varm Zone mener nemlig de to yrkene har mye til felles, for eksempel kan man gjøre folk sunnere og hjelpe til med å forebygge sykdommer – "du kan også utgjøre en stor forskjell for andre mennesker". Og mens DS mener det alltid vil være behov for sykepleiere, mener SIO det alltid vil være behov for prostituerte.

- Det er rett og slett ikke i orden å ta det beste fra en nettside og bruke på en annen, sier Grete Christensen, leder i DS, til Metroxpress., og ber om at SIO stenger siden.

Ikke konseptkopijomfru

SIO mener på sin side det ikke er snakk om plagiering, og at sykepleierforbundet heller lar seg irritere fordi de blir satt i forbindelse med et kontroversielt yrke.

- Det er ikke samme grafikk, og de kan jo ikke ha kopirettigheter på en setning som «du skal ikke bare ta trykket», sier talskvinne Susanne Møller, som ikke vil fjerne siden med mindre det foreligger en bedre grunn en «tyveri av tekst».

Du kan selv sammenligne hvidzone.dk med sexarbejderkarriere.dk, men Computerworld føler seg moralsk forpliktet til å advare sjarte seler om å entre sistnevnte, da det forekommer toppløshet og lettere bekledning av frodige kvinner. Det er vel også kotyme å kreve at du er over 18 år.

Metroxpress mener SIO har en historie for å lene seg på andres design. Et eksempel: For to år siden lanserte Servicesetyrelsen, som er en del av Socialministeriet, nettsiden Hvembetalerprisen.dk om konsekvensene av kjøpesex. SIO registrerte rett etterpå domenet Hvembetalerprisen1.dk med tilsvarende design, men motsatt budskap.

It Bransjen