Pupperisting kun lov på Android

Vil du laste ned sexy apps til mobiltelefonen, må du styre unna Iphone.

Publisert Sist oppdatert

Det er strenge regler for hvilke applikasjoner som er tillatt i Apples App Store, og retningslinjene håndheves gjennom en rigid godkjenningsprosess.

Googles Android Market har også regler, men er et åpent økosystem. Det betyr at hvilken som helst registrert utvikler kan lage og laste opp applikasjoner uten noen form for godkjenning. Det har både fordeler og ulemper.

Rist løs

Applikasjonen Iboobs ble opprinnelig lansert for Iphone i Apples App Store i 2008, men ble etter hvert fjernet fra applikasjonsbutikken, fordi Apple mente innholdet var upassende.

Iboobs viser et par animerte, bikinikledde kvinnebryster, som disser villig vekk når man rister på telefonen. Som i et spill får man poeng for hvor heftig man kan få puppene til å riste.

Applikasjonen har også berøringsstøtte, slik at man kan dra og trekke i puppene, justere størrelsen og vekten på dem, samt en rekke andre valgmuligheter.

- Google forstår pupper

Da Apple forbød Iboobs for snart tre år siden, skapte det store overskrifter fordi Apple indikerte klart at selskapet ikke ville tillate noen sexy applikasjoner i App Store. Sensurmyndigheten vakte harme hos mange, men Apple har holdt på sitt. Kun Playboy og et fåtall andre og velrenommerte publikasjoner har fått dispensasjon fra puppeforbudet.

Men nå er altså pupperister-appen blitt tilgjengelig på Android Market. Utvikleren bak Iboobs, Mystic Game Development, påpeker i en pressemelding at Google forstår seg på pupper.

- Nylig bestemte vi oss for å gjøre et eksperiment og lage Iboobs for Android, som nå er tilgjengelig i Android Market. Vi mener dette viser at Android-plattformen tilbyr større fleksibilitet og er mer fordomsfri for utviklerne, skriver Mystic.

- Mer redaksjonell styring

Utvikler og arkitekt for Iphone-plattformen, Terje Tjervaag hos Bouvet, bekrefter overfor Computerworld at reglene for hva som tillates i Apples App Store er langt strengere enn på Android Market.

- I App Store kan brukerne være rimelig trygge på det de laster ned, og det er mer redaksjonell styring, noe som ikke finnes i Android Market, sier Tjervaag.

Apples godkjenningsprosess kan ta flere uker, men siler ikke bare ut apps som er i overkant sexy. Også skadelig programvare blir hindret fra å nå brukernes telefoner. Nylig måtte Google fjerne over 50 applikasjoner fra Android Market som viste seg å inneholde skadevare.

Sensuren virker heller ikke å legge noen nevneverdig demper på innovasjonen. App Store inneholder over 400.000 apps, i Android Market kan velge blant 260.000 mobilapplikasjoner.

- Jeg tror det er få Iphone-utviklere som føler at de savner frihet, styringen legger ikke egentlig noen begrensninger på kreativiteten. Når det gjelder Apples strenge regler handler det mer om verdier, mener Tjervaag.