Raskere vekst med Android

Raskere vekst med Android

Samsung og HTC vokste raskest blant smarttelefon-produsentene i andre kvartal.

Det globale markedet for smarttelefoner vokste med 50 prosent fra andre kvartal 2009 til samme kvartal i år, viser tall fra IDC.

I første halvdel 2010 solgte produsentene totalt 118,3 millioner enheter, opp med 54 prosent fra 76,8 millioner solgte enheter i første halvdel 2009.

I løpet av andre kvartal ble det til sammen solgt 63 millioner smarttelefoner, opp fra 41,9 millioner solgte enheter i samme periode i fjor.

Android selger best

Det er tydelig at Googles Android-operativsystem har vært en stor pådriver i markedet for smarttelefoner. På IDCs toppliste økte fire av de ti produsentene som først og fremst selger Android-baserte enheter, omsetningen med mer enn 100 prosent fra året før.

Googles partnere på produsentsiden, Samsung og HTC, hadde den høyeste årlige veksten blant smarttelefonprodusentene, med henholdsvis 172,7 og 128,6 prosent.

- Nye produsenter av smarttelefoner, som HTC, som jobber tett med Google, tok andeler fra de aktørene som var størst i forrige kvartal, sier Kevin Restivo, senioranalytiker i IDCs Worldwide Mobile Phone Tracker-program, i en pressemelding.

- Dette er hovedsakelig et resultat av økt interesse for smarttelefoner generelt og Android-baserte enheter spesielt, sier han.

Nokia størst

Nokia er størst blant smarttelefonprodusentene. I løpet andre kvartal solgte Nokia 24 millioner enheter, noe som ga en markedsandel på 38,1 prosent.

RIM solgte 11,2 millioner enheter og oppnådde en markedsandel på 17,8 prosent. Apple solgte 8,4 millioner enheter (13,3 prosent), HTC 4,8 millioner enheter (7,6 prosent) og Samsung 3 millioner enheter (4,8 prosent).

- Den eksplosive veksten på det globale smarttelefonmarkedet vil fortsette i andre halvdel av 2010 og danne et kritisk grunnlag for salget i 2011, sier Ramon Llamas, senioranalytiker i IDCs Mobile Devices Technology and Trends-divisjon.

It Bransjen