- Regjeringen glemmer forskning

- Regjeringen glemmer forskning

Det er ingen ekstra kroner til forskning som kan dra Norge ut av krisen. - Skuffende, sier Paul Chaffey.

Det blir ingen ekstra kroner til næringslivsrettet forskning. Det er nettopp disse kroner Abelia og andre har bedt om for å bygge opp kunnskap for et sunt næringsklima etter krisen.

- Dette er skuffende. Vi har påpekt at vi tror dette er en viktig investering i fremtiden. Men det er ingenting i det reviderte statsbudsjettet, sier Abelias leder Paul Chaffey til Computerworld.

Pluss og minus

Utdanning får mer penger, 80 millioner mer, og det skal skapes 3.800 nye studieplasser. Chaffey er godt fornøyd med at det satses på dette. Men Abelia har ønsket seg penger til både utdanning og forskning.

- Det er viktig at universitetene og høyskolene får ekstra midler. Vi får mange arbeidsledige, og mange av dem vil satse på utdanning. Og da er det bra at vi skaper mer studieplasser, sier Chaffey.

Men på den andre delen av Abelias ønsker, forskning, er Chaffey bekymret for fremtiden. Manglende satsing på nye løsninger kan bety at krisen dreper gode ideer før de kommer til liv, mener han.

- Vi ønsker mer næringsrettet forskning, hvor næringslivet selv kan legge premisser. Dette kan gi Norge en bedre posisjon etter krisen, sier Chaffey.

LES OGSÅ:

Kritisk

Ifølge Chaffey er det mange bedrifter i en kritisk situasjon, og det er nettopp forskningsinvesteringer som lider under dette. Dette har alvorlige konsekvenser for kunnskapsutviklingen i næringslivet. Dette vil særlig gå utover de næringsrettede forskningsinstituttene, tror han.

Og i siste instans vil de kunne miste verdifull kompetanse.

- Dette er beklagelig. Vi er skuffet over at den næringsrettede forskningen ikke tilgodeses med en eneste krone i revidert nasjonalbudsjett, sier Chaffey.

Les om:

It Bransjen