Regnefeil i Iphone

Regnefeil i Iphone

Iphones vitenskapelige kalkulator tuller med tall om du bruker pi i et regnestykke.

Tuaw.com, som omtaler seg selv som en "uoffisiell Apple-blogg", har fått et tips fra en Dr. Drang som har funnet en regnefeil på Iphone. Ifølge Dr. Drang har det seg nemlig slik at både Iphone og Ipods innebygde vitenskapelige kalkulator har en pi-bug.

Om du taster inn pi * 2 + 5, vil du få svar 11,2831853 (...) - hvilket er riktig. Om du derimot snur på flisa, og taster inn 2 * pi + 5 - som faktisk er samme regnestykket, vil du ende opp med svaret 7. Av en eller annen mystisk grunn forsvinner med andre ord pi idet du trykker pluss på sistnevnte eksempel.

Skuffet

Computerworld tok seg friheten til å kontrollere disse blogg-påstandene med en kollegas Iphone, og ganske riktig stemmer det at regnestykket blir feil i tilfellene spesifisert av Dr. Drang. Svaret blir derimot korrekt ved bruk av pi-tegnet i både Windows' og i Mac OS' innebygde kalkulator .

- Jeg er litt skuffet, innrømmer Iphonens eier etter å ha fått demonstrert feilen.

I tillegg gir både 5 + PI * 2 og 5 + (PI * 2) svaret 10 på Iphone - begge også feil. Disse feilene gjelder vel å merke såfremt du bruker funksjonen pi, og ikke selve tallet tegnet representerer.

Les mer om Iphone-regnefeilene på Dr. Drangs egen blogg. Bloggeren kan meddele at han har gjort Apple oppmerksomme på feilen, og at han dermed håper feilen blir fikset snart.

It Bransjen