GLAD GJENG: Rejlers kjøper Embriq fra Hafslund for 78 millioner kroner. Kontrkaten ble skrevet under i dag. Fra venstre Thomas Pettersen administrerende direktør i Embriq, Peter Rejler konsernsjef i Rejlers, Heidi Ulmo CFO i Hafslund og styreleder i Emb

GLAD GJENG: Rejlers kjøper Embriq fra Hafslund for 78 millioner kroner. Kontrkaten ble skrevet under i dag. Fra venstre Thomas Pettersen administrerende direktør i Embriq, Peter Rejler konsernsjef i Rejlers, Heidi Ulmo CFO i Hafslund og styreleder i Embriq, Finn Bjørn Ruyter konsernsjef i Hafslund og Morten Thorkildsen administrerende direktør i Rejlers Norge

Rejlers kjøper Embriq

- Nå er vi på full fart inn i it igjen, sier Morten Thorkildsen som Norgessjef i Rejlers

- Vi skal bruke Embriq til å satse innenfor digitaliseringen av infrastrukturen, sier Rejlers-sjef Morten Thorkildsen.

Han sikter til den store investeringen norske kraftselskaper står overfor,  hvor alle norske husstander skal ha automatiske strømmålere (AMS) innen 2019. Dette er digitalisering av infrastrukturen som vil gi store mengder data og gi forretningsmuligheter både for den norske it-bransjene, kraftselskapene og selskaper som satser på "smarte hus".

I dag er Emrbiq godt posisjonert i AMS-markedet, forteller Thorkildsen. Og Rejlers er i dag for eksempel involvert i prosjekteringen av Lefdal Mine på Måløy.

- Utover kraftbransjen ser vi også store muligheter innenfor, områder vi i dag er - som jernbane og telekom. Men også prosjektering på bygg og datasentre, sier Thorkildsen til Computerworld før han må inn i et nytt allmannamøte.

Nesten like store

Embriq var frem til i dag eid av kraftselskapet Hafslund og omsetter årlig rundt 240 millioner kroner og har 120 ansatte. Sammen vil de to selskapene få en samlet årlig omsetning på rundt 550 millioner kroner og nær 400 ansatte i Norge.

Embriq leverer it-driftstjenester til kunder i hele Norden og jobber med utvikling og levering av neste generasjons strømnett, kalt Smart Grid.

I en pressemelding sier Morten Thorkildsen at all fysisk infrastruktur i samfunnet er i ferd med å bli digitalisert, og dermed kan den utnyttes bedre.

- Overtagelsen av Embriq er et viktig ledd i å fortsette å bygge opp kompetansen vår som en ledende aktør innen elkraft, infrastruktur, energi og it, sier Morten Thorkildsen.

 

It-bransjen