Rekordoverskudd for EET

Rekordoverskudd for EET

Løsningsfokus, europeisk ekspansjon og lavere gjeld gjorde at EET femdoblet driftsresultatet i 2009.

EET Nordic omsatte i regnskapsåret 2009/2010 for 970 millioner danske kroner, tilsvarende 1,026 milliarder norske kroner.

Overskuddet før skatt endte på 63,3 millioner norske kroner. Det er en klar forbedring fra året før, da omsetningen endte på 794 millioner danske eller 839,9 millioner norske kroner.

Overskuddet før skatt har også vokst betydelig, fra 12,4 millioner norske kroner i 2008/09 til 63,3 millioner kroner i 2009/10. Det sier John Skovbro Thomas, konserndirektør i EET Nordic, seg svært fornøyd med.

- Det er fantastisk at vi har skapt en plattform for ytterligere vekst. Vi har nå et fundament der 100 millioner kroner og 150 millioner kroner i overskudd ikke er så langt vekk, sier han til danske Computer Reseller News (CRN).

Mindre gjeld

John Skovbro Thomas påpeker overfor CRN at EET Nordics investeringer i nye forretningsområder og ekspansjon i Europa nå gir resultater.

EET Nordic har datterselskaper i 16 europeiske land, og har de siste ti årene kjøpt opp ti andre selskaper.

- Det er ikke slik at vi har vært uberørt av det vanskelige markedet. Regnskapet viser at EET Nordic har foretatt en vellykket transformering fra å være en nordisk til en paneuropeisk aktør, og at investeringene våre i nye forretningsområder har båret frukt, sier Thomas.

Det er åttende år på rad at EET Nordic-konsernet har forbedret driftsresultatet.

Thomas påpeker imidlertid at det som likner en femdobling av overskuddet snarere er snakk om en fordobling. At det ser større ut skyldes at distributøren i løpet av regnskapsåret opplevde kurstap og høyere rentebærende gjeld.

I regnskabet for 2008/09 utgjorde gjelden knappe 100 millioner kroner. Til CRN sier Thomas at den er halvert til om lag 50 millioner kroner.

- Skal øke med 20 prosent

Bjørn Berg, administrerende direktør for EET i Norge, forteller at han er veldig fornøyd etter et godt år for distributøren også i Norge.

- Alle forretningsområder går over budsjett, sier Berg.

- Vi har hatt et veldig bra år, både konsern og EET i Norge går bra om dagen. Vi ser at konseptene våre holder mål. Vi har kuttet alt som heter lavmarginprodukter og konsentrerer oss om litt mer kompliserte løsninger.

Berg anslår at Norge står for om lag 20 prosent av omsetningen på konsernnivå.

Han forteller at både distributøren både på konsernnivå og i Norge har ambisjoner om kraftig vekst også i regnskapsåret 2010/11.

- Vi har forventninger om å øke med 20 prosent, og på konsern skal vi vel øke med minst 20 prosent. Det har noe med at vi er blitt vesentlig større i en del markeder som vi ikke har vært i tidligere, som Østerrike og Tsjekkia.

It Bransjen