Rekordresultat for Eplehuset

Rekordresultat for Eplehuset

Eplehuset taper penger på Danmark, men konsernet økte omsetningen 66 prosent i fjor og leverer positivt på bunnlinjen.

Eplehuset omsatte i 2009 for 397,8 millioner norske kroner, en økning på 66 prosent fra en omsetning på 239,2 millioner kroner i 2008.

Forhandlerkjeden satt igjen med et resultat før skatt på 8,3 millioner kroner, en økning fra 3,1 millioner kroner i 2008.

- Vi har levert et positivt resultat i en finanskrisetid. For vår del er det også et rekordresultat, sier administrerende direktør Jes Duus i Eplehuset til Finansavisen.

Bedre marginer

På konsernnivå har Eplehuset ifølge Finansavisen hatt driftsmarginer på rundt 5 prosent de siste årene.

I 2008 var marginene nede i 1 prosent, men i 2009 bedret de seg til 2 prosent. Bakgrunnen skal være at konsernet er i ferd med å oppnå en størrelse som gir kjededriftsfordeler.

Duus ser lyst både på Apples og Eplehusets utvikling fremover, og forteller at omsetningen økte med 37 prosent fra første kvartal 2009 til første kvartal i år.

20 prosent av totalomsetningen i 2009 kommer fra bedriftsmarkedet.

- Vi har lykkes i bedriftsmarkedet og vunnet flere anbud for private og offentlige virksomheter, sier Duus.

- Vi har noen riktig positive budsjetter for 2010 som vi allerede ligger foran, og det uten at vi har begynt å selge Ipad og Iphone 4.

Taper i Danmark

I Norge er Eplehuset landsdekkende med 11 butikker. Ifølge Duus er kjeden fremdeles på jakt etter nye lokaler i et par områder.

Selskapet startet også opp i Danmark i 2008, der de nå har fire butikker.

77,9 millioner kroner av omsetningen i 2009 kommer fra den danske delen. I fjor tapte Eplehuset i Danmark 2,3 millioner kroner, noe som ifølge Duus skyldes at store etableringskostnader.

It Bransjen