Så mye bruker Apple på forskning

Så mye bruker Apple på forskning

Kan nå fire milliarder dollar i 2013.

Apples satsing på forskning og utvikling har økt betydelig den siste tiden. Det kommer frem i et brev innlevert til amerikanske tilsynsmyndigheter denne uken. Ifølge Appleinsider som oppdaget denne informasjonen, har utgiftene økt med 33 prosent bare i år.

De økte utgiftene til forskning kan bety at Apple jobber med de «kommende overraskelsene» som Tim Cook snakket om under en konferanse tirsdag denne uken.

Ved denne konferansen med investorene, sa Tim Cook at Apple kommet til å slippe flere nye produktkategorier etter sommeren og i hele neste år.

Bruker stadig mer på forskning og utvikling

I løpet av årets første kvartal brukte Apple 278 millioner dollar på forskning og utvikling. Dette er en økning på 33 prosent sammenlignet med samme periode året før.

De første seks månedene av regnskapsåret 2013 har Apples utgifter på forskning og utvikling økt med 530 millioner dollar.

Fortsetter Apple på denne måten vil selskapet bruke ca. en milliard dollar mer i løpet av det nåværende regnskapsåret, og ende opp på totalt fire milliarder dollar for hele året. I fjor brukte Apple 3,4 milliarder dollar på forskning og utvikling.

- Nødvendig for selskapets vekst

I brevet til amerikanske tilsynsmyndigheter står det at Apple hat økt utgiftene til forskning og utvikling er på grunn av rekruttering, økte utgifter og at «dette er nødvendig for selskapets fremtidige vekst».

Nøyaktig hva Apple jobber med om tiden er ukjent, men skal vi tro på de siste ryktene kan det handle om et nytt tv-apparat og en «smart-klokke». Den 10. juni kan det hende vi får vite mer om hva Apple driver med – det er da selskapet holder sin årlige utviklerkonferanse. Det skriver Computer Sweden.

Les om:

It Bransjen