NY BRUK? Halvlederindustrien venter på nye produktområder som kan demme opp for mindre etterspørsel fra pc- og mobilindustrien.

NY BRUK? Halvlederindustrien venter på nye produktområder som kan demme opp for mindre etterspørsel fra pc- og mobilindustrien.

Salget av halvledere stagnerer

Ingen klare nye markedsdrivere i sikte.

Markedsanalytikerne i selskapet Gartner spår at det totale globale salget av halvlederprodukter i 2016 vil være verd 333 milliarder dollar. Dette vil i tilfelle være en nedgang på 0,6 prosent i forhold til 2015, melder selskapet.

«For kun andre gang i historien forventes verdens halvledermarked en tilbakegang av omsetningen to år på rad», sa James Hines i Gartner i en melding.

IoT og kroppsnært?

Det er reduserte estimater for produksjonen av pc-er, ultramobile og smartmobiler som reduserer estimatene for leveranser av halvledere i 2016. På kort sikt finnes det heller ingen nye teknologimuligheter som kan ta over etterspørselen.

Det finnes kommende muligheter, blant annet Tingenes internett-utstyr (IoT – Internet of Things) og kroppsnær elektronikk som antakelig vil øke etterspørselen etter halvledere, men altså ikke på kort sikt. For 2016 mener Gartner at disse markedene er kommet for kort i sin utvikling og er for små til å utgjøre noen merkbar forskjell for halvlederindustrien.

Les om:

It-bransjen