Samsung sliter med leveransene

Samsung sliter med leveransene

Nordiske forhandlere og distributører sliter med å få tak i Samsung-pc-er. Samtidig forlater flere av lederne selskapet.

Nordiske forhandlere og distributører har store problemer med å få tak i Samsung-bærbare. Det skriver danske CRN.

- Vi har problemer med leveransene av Samsung-bærbare nå i fjerde kvartal selv om vi har lagt inn ordre, sier Torben Qvist, nordisk direktør for Actebis, til avisen.

Tech Data, samt Elgiganten og Media Markt i Sverige, bekrefter overfor svenske IT24 problemene.

Intern konkurranse

En av forklaringene på problemene er harddiskkrisen som har oppstått som følge av oversvømmelsene i Thailand. Men ifølge kilder som CRN har snakket med hadde Samsung allerede begynt å annullere ordre før oversvømmelsen.

Erik Johannesson, nordisk presseansvarlig i Samsung, innrømmer at selskapet sliter med leveransene.

- Vi beklager at vi har måttet innstille ordre, men før oversvømmelsene dreide det seg om et lite antall som følge av økt popularitet for produktene. Etter det har situasjonen i Thailand også spilt inn, sier han til IT24.

- Det som skjer da er at det blir konkurranse internt mellom datterselskapene. Vi sendte en gruppe til Sør-Korea og greide å sikre hoveddelen av leveransene. Totalt har vi levert 85 prosent av leveransene i fjerde kvartal. Vi jobber for å løse dette, men jeg har ikke noe eksakt tidspunkt for når dette er løst.

- Ingen lederflukt

Samtidig har det blitt kjent at en rekke direktører forlater selskapet.

Andreas Ekman forlater rollen som svensk kanalansvarlig for Samsung, mens mobildirektør Björn Hansen og Sven Arnquist, nordisk direktør for it-produkter, på vei ut av selskapet.

I Danmark har den danske B2B-chef Casper Sanderhage også forlatt selskapet.

Ifølge IT24 skyldes de plutselige endringene i ledelsen i Sverige uenighet om rundft hvordan selskapet skal forholde seg til markedet.

Enligt pr-ansvarlig Erik Johannesson er det imidlertid ikke snakk om noen lederflukt.

- Nei, det er mer en tilfeldighet at det er noen medarbeidere som forlater Samsung akkurat nå. Vi er en veldig smidig og rask organisasjon og at folk bytter posisjoner og roller er naturlig, sier han.

It Bransjen