Samsung svartelister distributør

Samsung svartelister distributør

20:20 Mobile droppes av Samsung i Storbritannia for å ha distribuert falske mobilladere. Krangelen berører imidlertid ikke Norden.

Samsung har sagt opp 20:20 Mobiles distribusjonsavtale for tilbehør i Storbritannia. Bakgrunnen er at produsenten i slutten av februar skal ha funnet ti falske mobilladere under en gjennomgang av et av 20:20 Mobiles britiske lagre.

Ifølge Samsung skal 20:20 Mobile ha solgt forfalskede produkter som ekte. Distributøren avviser på sin side på det sterkeste at de har vært involvert i å selge ulovlige produkter, skriver britiske Mobile Today.

20:20 Mobile hevder laderne havnet på lageret som resultat av en momskarusell som en tvilsom forhandler var med på. Distributøren har sagt at de vil fortsette å selge Samsung-produkter, men at de fremover vil hente produktene på gråmarkedet.

Distributøren har nå sendt et formelt brev til Samsung i håp om å få tilbake distribusjonsrettighetene og unngå en mulig rettsak for å ha solgt falske produkter.

Berører ikke Norden

Bruddet med 20:20 Mobile skjer nøyaktig ett år etter at Samsung sa opp distributørens avtale rundt mobiltelefoner etter at 20:20 hadde solgt mobiltelefoner fra gråmarkedet.

En liknende hendelse i april 2006 hjelper heller ikke 20:20 Mobiles sak. Da mistet distributøren sin avtale med Nokia, også da over falskt tilbehør, men distributøren vant senere lisensen tilbake.

Krangelen gjelder imidlertid bare distributørens aktiviteter på det britiske markedet. Til danske Computer Reseller News sier 20:20 Mobiles nordiske konserndirektør Fred Ridderstad at saken ikke vil påvirke salget av Samsung-produkter i Norden.

- Saken dreier seg kun om 20:20 Mobile UK og betyr ingenting for det nordiske markedet. 20:20 Mobile i Danmark får varer fra det nordiske selskapet, og vi handler bare med originale Samsung-varer, sier Ridderstad.

Les om:

It Bransjen