Satser på betydelig resultatbedring

Satser på betydelig resultatbedring

I år har pc-ene blitt revet vekk i nettbutikkene, og for neste år skal ting bli enda bedre. Administrerende direktør Tron Atle Løvig har strategien klar.

- For 2011 kommer vi til å satse enda mer på vår egen produksjon av stasjonære og bærbare pc-er. Her er vi unike, særlig på bærbare pc-er der vi er de eneste i Norge som tilbyr tilpassing hvis du ser bort fra Dell, sier Tron Atle Løvig, administrerende direktør for nettbutikken Multicom.

Nedgang i omsetning

Multicoms bærbare og stasjonære pc-er har vært et av hovedsatsningene også i 2010. I desember i fjor uttalte Løvig til IT-Bransjen.no at han trodde satningene villle gi en liten økning i omsetning, men desverre ble ikke dette tilfellet.

- I 2010 har vi desverre hatt noe nedgang i omsetning, men ender nok på cirka 80 millioner kroner. Dekningsbidraget er derimot bedret siden 2009.

Les også: Multcom blir distributør

Anton Hagberg, administrerende direktør for Komplett.no er på sin side mer forsiktig med sine uttalelser:

- Vi er jo børsnotert, så jeg må være forsiktig med hvordan jeg uttaler meg. Jeg kan uttale meg spesielt for nettbutikken Komplett i Norge, sier han.

Hagberg henviser til en pressemelding fra 6.desember som viser at direktesalget steg med 25 prosent til 268,9 millioner kroner sammenliknet med 214,5 millioner kroner for samme måned i 2009.

- Nettbutikken er i samme leie og innebærer en betydelig del av det. Vi har hatt en pen vekst i 2010 og er veldig fornøyd med det, sier han.

Les også: Økt Komplett-salg i oktober

Omstillinger i Multicom

Multicom satser på å øke omsetningen igjen neste år.

- I 2011 satser vi på å øke omsetningen til ca 90 millioner kroner, med en betydelig bedring av resultatet, sier tron Atle Løvig.

Nettbutikken har tatt flere grep i år for å nå sine mål.

- 2010 har vært et år med en del omstillinger, som også vil fortsette ut i 2011. Det går mye på interne ressurser og effektivisering.

Styret til Multicom har blitt styrket med Stig M. B. Knutsen, tidligere salgsjef og innkjøpssjef på Hattelco og Hans A. Iversen, tidligere direktør i Sparebanken Sør.

I nettbutikken har det også vært en del forandringer:

-Vi har kuttet en del varegrupper som ga oss høy omsetning men lav fortjeneste. Vi fokuserer nå på det vi er flinkest til og der det er noe bedre marginer, avslutter Tron Atle Løvig.

Utvider sortimentet

Administrerende direktør Anton Hagberg i komplett.no forteller om sin hovedsatsning.

- Den viktigste satsingen vi holder på med nå er at vi utvider sortimentet. De 3 hovedkatogiene vi selger mest av er pc-er, tver og lyd.

Netbutikken arbeider også med en ny kategori - hjem og fritid, som blant annet består av kjøkkenmaskiner, støvsugere og personlig pleie.

- Vi satser frisk på kategorien og bruker mye ressurser på dette, men det vil naturlig nok ikke være i nærheten av å selge like mye som i de tre hovedkategoriene jeg nevnte tidligere, utdyper Anton Hagberg.

Satser på tv-reklame

- Er det noen satsninger dere er ekstra fornøyd med?

- Vi har hatt et stort markedsføringstrykk i 2010, spesielt nå i høst og dette kommer vi til å fortsette med. Vi har vært litt modige og tatt noen sjanser. Spesielt tv-reklame som vi har hatt nå i høst. Det fungerer godt så vi kommer til å fortsette med tv-reklame også neste år, sier han.

- Hvem er deres største konkurrent?

- Hovedkonkurrenten vår er Elkjøp og vi følger nøye med på hva de holder på med. Sånn bransjemessig tror jeg at de store kommer til å bli enda større og at det vil bli et vanskeligere marked for mindre og mellomstore bedrifter, avslutter han.

Komplett.no er den største nettbutikken i Norge og er en del av Komplett ASA.

Les om:

It Bransjen