Se entertainer-roboten i aksjon

Se entertainer-roboten i aksjon

Denne karen kan synge sanger, spille skuespill og imitere kjente personer.

I går lanserte Guger Technologies en dusjhette kalt Intendix, som lar deg twitre ved å analysere hjernesignaler når du ser bokstaver på en skjerm.

Et annet selskap som benytter Cebit for å vise sin forskning, er selskapet Engineered Arts. Deres egenutviklede robot Robothespian kan synge, spille skuespill og til og med innta rollen som imitator.

Imiterer C3PO

I 2005 startet selskapet prosjektet med å utvikle en robot som kunne spille skuespill, og det viste seg snart at folk gjeren ville interagere med roboten.

Resultatet er altså en riktig så underholdende robot, 20 av dem er så langt produsert.

På tirsdag, foran et stort publikum og flere tv-kameraer, fikk en robot som har fått navnet Reginald folk til å trekke bredt på smilebåndet mens den blant annet sang «Singing in the rain», imiterte en selvopptatt versjon av roboten C3PO fra Star Wars og siterte en hel sekvens fra filmen Robocop.

Går som et menneske

Roboten er laget for å være veldig menneskeaktig. Faktisk minner ikke roboten rent lite om en hybdrid mellom C3PO fra Star Wars og kunstig intelligens-robotene fra filmen I.Robot.

- Han er designet som en et kommunikasjonsverktøy. Det er en måte å intereagere med dine data på en så menneskelig måte som mulig, sier Will Jackson, direktør i Engineered Arts.

- Den er designet etter et menneskes utseende. Den har veldig menneskeaktige proposjoner og kan gå kjapt på en flytende måte akkurat som en person. Hvis du vil kommunisere med folk, må du bevege deg som et menneske.

De menneskelige bevegelsene får roboten matet via 3d-programmet Blender, som er basert på åpen kildekode. Se video øverst i saken!

It Bransjen