Se under jordens overflate

Se under jordens overflate

En ny geotjeneste lar deg avsløre fossiler og olje dypt ned i jordens indre.

Mens Google og Microsoft konsentrerer seg om karttjenester mer opp i dagen, har det britiske forskningsprosjektet OneGeology laget en interaktiv oversikt over hva som skjuler seg under jordoverflaten, skriver Ars Technica.

Tjenesten blir offisielt lansert ved Den 33. internasjonale geologiske kongress i Oslo, som blir starter 6. august. Den kommer da til å dekke rundt 60 til 70 prosent av verdens overflate.

Målet med tjenesten er å ”skaffe informasjon til de som trenger det”. Tjenesten inneholder enorme mengder med digital geologisk informasjon, og er muligens ikke brennaktuelt for menigmann. Likevel kan det være interessant for den som leter etter olje under garasjen.

LES OGSÅ: Kjør Google Earth rett i nettleseren

OneGeology knytter til seg mange ulike datakilder for å sanke informasjon, og tar sikte på å være et flerspråklig system. Selv om alt skal være tilgjengelig på verdensspråket engelsk, har likevel forskerne oppdaget en del franske benevnelser.

Datautveksling skjer med GeoSciML (Geoscience Markup Language), skriver Ars Technica.

For en enkel demonstrasjon, gå inn på prosjektets nettsider, men husk å bruke Internet Explorer (da siden er ”optimalisert” for IE ;).

LES OGSÅ: Mindre synlige militærbaser på nett

It Bransjen