Selg ideen din til Google

Selg ideen din til Google

Google etterlyser ideer som kan være med på å endre verden. Belønningen er ti millioner dollar.

Google er ti år. 7. september 1998 stiftet Stanford-studentene Larry Page og Sergey Brin Google Inc. i en venns garasje i California. For å markere dette lanserer Google Prosjekt 10^100 (uttales Prosjekt 10 til 100). Prosjektet går ut på å generere ideer som kan være med på å endre verden – gjennom å hjelpe så mange mennesker som mulig.

- Vi oppfordrer alle våre brukere til å sende oss gode ideer på hvordan man kan bedre menneskers liv, og har satt av ti millioner dollar til å realisere de fem beste ideene, skriver selskapet i en pressemelding.

Ideene kan være store eller små, teknologidrevne eller briljant enkle – men de må ha en innvirkning på folk. Google vil identifisere de 100 beste ideene. Brukerne stemmer frem 20 finalister, og et eget dommerpanel vil velge inntil fem ideer som vil bli realisert.

Vann til folket

Google har hatt bedriftspolitkkken at gode ideer kommer fra alle kanter. Chrome er et resultat av at noen ingeniører innså at de trengte en helt ny nettleser for å bedre kunne håndtere innholdsrike nettapplikasjoner. Google News oppstod som følge av at en ingeniør irriterte seg over å ikke kunne samle nyhetskilder fra verden over på ett sted.

Selskapet tror at det finnes utallige framragende ideer som behøver finansiering og støtte for å materialisere seg. Selskapet henvisert til noen eksempler på hva de tenker på med "gode ideer". 

Ved å designe og distribuere ” The Hippo Water Roller”, implementerer to personer en løsning som hjelper millioner av mennesker som bærer store og tunge vannkanner på hodet over lange avstander. Dette er en relativt billig container som rommer over 100 liter vann, og som enkelt kan trilles på bakken.

First Mile Solutions ” implementerer enkle men effektive ideer for å koble isolerte samfunn i utviklingsland til Internett. En måte å gjennomføre dette på, er å innstallere Wi-Fi-enheter på offentlige busser, slik at det er mulig å motta og sende lagrede e-poster og beskjeder når bussen kjører gjennom områder som ikke har nettforbindelse. Google ser frem til å finansiere prosjekter med lignende innvirkning på menneskeliv.

Klikk her for å lære mer om Prosjekt 10^100: http://www.project10tothe100.com /

Les om:

It Bransjen