Siba åpner bruktbutikk

Siba åpner bruktbutikk

Siba åpner gratis second hand-butikk i Sverige, men frykter ikke konkurransen med seg selv.

Siba åpnet i september nettbutikken Siba Second Hand i Sverige.

Tjenesten gjør det mulig for privatpersoner å legge inn annonser på brukt datautstyr, hjemmeelektronikk og hvitevarer. Bakgrunnen er økt etterspørsel etter brukte produkter.

- Bakgrunnen er at kunder etterspør brukte produkter, samtidig som de vil ha en mulighet til å kunne selge gamle produkter, sier Sara Widman, informasjonsansvarlig i Siba, til svenske IT24.

Gratistjeneste

Second Hand-tjenesten er gratis og styres helt og holdent av brukerne. Sara Widman forteller at Siba ikke tjener noe på tjenesten utover økt trafikk til den vanlige nettsiden.

- Vi blander oss ikke inn utover å stille med en annonseplassen, sier Widman.

Så langt har skal rundt femti annonsører ha benyttet seg av tjenesten.

- Vi har fått mye positiv tilbakemelding. Det er mange som kontaktet oss for å fortelle at de synes tjenesten er bra, og selvfølgelig fra mange som liker at den er gratis, sier hun.

Ifølge Widman frykter ikke Siba konkurransen med seg selv.

- Nei, kundene vet det meste hva de vil ha. Vil de kjøpe brukt så gjør de det, og da kan de like gjerne gjøre det via vår kanal.

Nytt varehus

Tidligere denne måneden lanserte kjeden også et nytt butikkonsept og åpnet et nytt varehus på Alnabru.

Forhandlerkjeden har nå gått sammen med Computercity om å skape det nye konseptet Computercity Inside, som holder til i de gamle lokalene til Computercity ved Alna Senter.

Med det nye varehuset ønsker SIBA å utfordre Expert og Lefdal som allerede er etablert på Alnabru.

- Vi har sett en økt etterspørsel på datamaskiner og tilbehør. Med Computercity Inside øker vi kraftig bredden på vårt sortiment av datamaskiner og datatilbehør, sier Victor Bengtsson, norgessjef i Siba, i en pressemelding.

Les om:

It Bransjen