Sikher til sak etter esel-vits

Sikher til sak etter esel-vits

Indiske Anil Ambani, verdens sjette rikeste mann, er i trøbbel etter en tvilsom vits om sikhene i landet.

Politiet i India har tatt ut tiltale mot Anil Ambani, styreformann i et av Indias største teleselskaper, og fire av hans nærmeste medarbeidere i Reliance Communications etter at mobilselskapet sirkulerte en sms-vits som har opprørt sikhene i landet.

Ambani, som er verdens sjette rikeste mann, er siktet for med overlegg å ha utført en ondsinnet handling for å opprøre religiøse følelser. Bestemmelsen har en strafferamme på fengsel i seks måneder.

Sikhene har tradisjonelt blitt sett ned på i det indiske samfunnet som mindre intelligente enn andre, og vært like utsatt for vitser i India som blondiner og svensker her til lands. Ledende sikher mener nå at denne trenden er i ferd med å komme ut av kontroll, og at ungdommens moral er i ferd med å bli påvirket.

LES OGSÅ: Opera inn i India

Reliance Communications har allerede beklaget både overfor kundene og sikhene, men skylder på at en underleverandør var ansvarlig for innholdet i vitsen.

Vitsen, som hadde sitt opphav fra nettsiden santabanta.com var formulert som følger: ”Hva er forskjellen på en sikh og et esel? Svar: En hale.”

Les om:

It Bransjen