Sjokk-comeback for Walkman i Japan

Sjokk-comeback for Walkman i Japan

Sonys Walkman slo Apples Ipod ned i støvlene i august.

Det er en stund siden Sonys Walkman var regjerende mester. Den portable kassettspilleren var riktig så heit på 80-tallet, men interessen for produktet dabbet av på 90-tallet.

Nå er det helt andre type Walkmen ute og går. Sony har i likhet med andre med fornuft for lengst kastet seg på trenden og gjort om doningen til en mp3-spiller. Men Apple har i lang tid ligget i front på dette feltet.

Sony august-vinner

Inntil nylig. I august i år klarte faktisk 80-tallsvinneren å knocke ut dette tiårets vinner Ipod i det høyteknologiske Japan-markedet. Ifølge markedsforskningsselskapet BCN fra Tokyo karret Sony seg i august opp fra andreplass til førsteplass. Sonys markedsandel for slike portable musikkavspillere var i august 47,8 prosent, mot Apples 44 prosent, skriver nyhetstjenesten AFP og nettstedet Dailytech.

- Dette er første gang Walkman har solgt mer enn Ipod når man sammenligner måneder, sier BCN-analytiker Eiji Mori.

Selskapet har overvåket salgstallene siden 2001. I september 2001 klarte Sony å holde seg i ledelsen i én uke, men holdt ikke ut resten av måneden.

Forventer at Apple «strikes back»

Sony fikk opp dampen i mai i år, da Walkman S-serien kom i salg. Mori tror en mulig forklaring for de fine august-tallene for Sony kan være at folk er avventende til å kjøpe nye Ipods i påvente av Apples nylanseringer.

- Sonys strategi om å markedsføre relativt rimelige produkter kan også ha bidratt til snuprosessen i markedsandelene, sier analytikeren.

Ipod forventes å vinne tilbake førsteplassen snart, nå som nye produkter fra populære Apple står for tur.

Mens du venter på å se hvem som stikker av med september-seieren kan du kose deg med et tilbakeblikk til det glade 80-tallet:

It Bransjen