Skal bli større enn Tech Data

Skal bli større enn Tech Data

Sammen skal Also og Actebis bli størst i Europa. Men i en intern epost bes de ansatte om å ikke ta feiringen på forskudd.

I forrige uke ble det kjent at de sveitsiske holdingselskapene som eier henholdsvis Also og Actebis har inngått en intensjonsavtale om sammenslåing.

I en intern epost som svenske IT24 har fått tilgang på skriver Thomas C. Weissman i Also Holding AG at sammenslåingen vil gjøre det mulig for distributøren å nå målet om å doble virksomheten, et mål selskapet satt seg like etter oppkjøpet av GNT for fire år siden.

- Personlig har jeg store forventninge til det enorme potensialet som ligger i denne avtalen, og jeg ser frem til å ta fatt på utfordringen, skriver han.

Skal bli størst i Europa

I eposten fremgår det også at Also/Actebis ønsker å bli Europas største distributør.

- For det første er det en unik mulighet til å vokse til en størrelse som gjør at vi er på nivå med Ingram Micro og Tech Data, og som til og med gjør det mulig å bli nummer én i Europa en vakker dag. Størrelse har blitt viktigere i vår bransje, skriver Weissman.

- For det andre er det en unik mulighet til å kunne kombinere styrkene hos to fremgangsrike europeiske selskap til fordel for våre ansatte, kunder og partnere.

- Og for det tredje vil det nye selskapet være mindre sårbart for kriser i individuelle land, ettersom det vil være aktivt i dobbelt så mange land. Det gjør begge selskapene sterkere, skriver han.

- Ikke snakk med konkurrenter

Ifølge IT24 ser begge parter ut til å være enige om å utvikle en integrasjonsplan for områder som finans, it, personal og så videre. Weiss er imidlertid nøye med å påpeke at sammenslåingen ennå er langt fra klar. Fortsatt må blant andre konkurransemyndighetene si sitt.

- Det betyr at den planlagte sammenslåingen ikke er klar ennå, og det er fortsatt mulig at det ikke blir noe av, selv om det ikke er noe vi ønsker, skriver Weissman.

Han instruerer også de ansatte til ikke å ta feiringen på forskudd. Frem til sammenslåingen er gjennomført vil Actebis fortsatt være å anse som en konkurrent.

- Jeg minner igjen om at dere ikke skal kontakte Actebis eller noen annen konkurrent. Om du skulle bli kontaktet av en representant for Actebis eller noen annen konkurrent må du høflig men bestemt si nei til dialogen.

It Bransjen