DELTE UT: Juryleder for prisen, Nina Alida Nordbø fra NRK og Bente Kalsnes, initiativtaker til Gir Geek Dinners i Norge delte ut prisen for 2015.

DELTE UT: Nina Alida Nordbø fra NRK og Bente Kalsnes delte ut prisen Girl Geek 2015.

Skjeggete Girl Geeks

Girl Geek Dinners-nettverket fant 30 relevante kandidater. En glattbarbert og to skjeggete menn ble årets Girl Geek 2015.

Rosingprisen Girl Geek blir tildelt en person eller gruppe som har brutt barrièrer. Prisen ble delt ut for andre gang. Tre verdige menn fikk prisen på vegne av bevegelsen som jobber for at barn og unge skal lære og forstå verdien av it som verktøy for fremtidens samfunn i Lær Kidsa Koding. Bevegelsen slo ut fire verdige jenter og e-sport-laget LGB Esports CS:OG females.

GLADE VINNERE: Simen Sommerfeldt i Bouvet, Torgeir Waterhouse i IKT Norge og Helge Astad i Geodata mottok Rosing-prisen Girl Geek 2015.
GLADE VINNERE: Simen Sommerfeldt i Bouvet, Torgeir Waterhouse i IKT Norge og Helge Astad i Geodata mottok Rosing-prisen Girl Geek 2015.

Mannfolka

Etter fem jurymøter på Google Hangout var det mannfolka som vant. Prisen ble utdelt av Nina Alida Nordbø fra NRK og doktorgradstipendiat Bent Kalsnes.

De glade mottakerne på vegne av de håpefulle unge var teknologidirektør Simen Sommerfeldt i Bouvet, direktør Torgeir Waterhouse i IKT Norge og Helge Astad i Geodata. Simen og Torgeir er pådrivere og koordinerer. Helge er kodeklubbkoordinator for de mange kodeklubbene i Norge.

-- Dette er den største it-bevegelsen i Norge. I desember vil vi sannsynligvis passere 50.000 som lærer å kode, sier Torgeir Waterhouse.

 

It-bransjen