Skjortealarm på Heathrow

Skjortealarm på Heathrow

Er du tegneseriefanatiker og skal ut å fly, bør du passe på hvilken t-skjorte du tar på deg.

En australsk it-konsulent fikk seg litt av en overraskelse da han skulle fly til Dusseldorf fra Heathrow forleden. 30 år gamle Brad Jayakody fikk nemlig streng beskjed om å ta av seg t-skjorten sin dersom han hadde noen som helst planer om å komme seg med British Airways-flyet.

Det ville vært nærliggende å tro at Jayakody hadde på seg en t-skjorte med et truende budskap. Men faktum er at han bar et plagg med et Transformers-motiv. Figuren på t-skjorten, den populære Optimus Prime, hadde nemlig en tegneseriepistol i hånden. Dette kunne utvilsomt spre frykt, mente sikkerhetskontrollørene.

LES OGSÅ: Macbook Air fikk ikke fly

- Alarmen pep da kompisen min gikk igjennom sikkerhetskontrollen. Etter at han ble visitert, ble jeg bedt om å stoppe. Fyren sa at jeg ikke fikk komme om bord fordi det var en pistol på t-skjorten, forteller Jayakody til The Sun

Han fikk også beskjed om at han kom til å bli arrestert dersom han var frekk nok til å ta på seg t-skjorten igjen. En talsperson fra Heathrow kommer med følgende kommentar:

- Dersom en passasjer går i en t-skjorte med et uanstendig ord eller en bombe, for eksempel, kan vedkommende bli bedt om å skifte. Vi undersøker om dette tilfellet faller inn under en slik kategori.

Her kan du se et bilde av Jayakody og den fryktinngytende t-skjorten.

It Bransjen