Slik blir fremtidens frimerke

Slik blir fremtidens frimerke

Sneglepost skal revitaliseres med mobilt innhold og intelligens.

Royal Mail i Storbritannia har vært i tenkeboksen og gitt det gamle frimerket en tilleggsfunksjon.

Postselskapet er nemlig først ute med bildegjenkjenningsteknologi som gir mottakeren tilgang til eksklusivt nettinnhold når funksjonaliteten aktiveres via Iphone eller Android, skriver Orange News.

I gratisapplikasjonen Junaio finnes det en egen kanal for Royal Mail som aktiverer telefonens kamera. Ved å føre kameraet over frimerket, får mottaker (eller andre nysgjerrige som sniktitter på frimerket på veien) sporenstreks adgang til nettinnholdet.

Togrelatert innhold

I anledningen av lanseringen av frimerket er nettinnholdet en kortfilm der Bernard Cribbins leser W.H. Audens dikt Night Mail, et dikt som først ble berømt i 1936 da en dokumentarfilm med samme navn dukket opp. Begge deler handler om togtransport av brev, sistnevnte helt konkret om posttoget fra London til Glasgow.

- W.H. Augen skrev Night Mail-diktet i 1936 på vegne av postkontorets egne film med samme navn, som i mange år har vært i mange folks tanker og hjerter. Jeg synes det er flott å bringe det videre til et nytt publikum og for å hjelpe til med å bringe Royal Mail Stamps inn i en ny tidsepoke ved å bruke banebrytende interaktiv teknologi, sier Cribbins.

Heftig begeistret

Talsperson for frimerkeavdelingen i Royal Mail, Phillip Parker, hevder det er første gang en nasjonal posttjeneste bruker slik teknologi på frimerker.

- Vi er veldig begeistret for å gi nasjonens post intelligente frimerker. Dette er det neste skrittet i frimerkenes evolusjon, og bringer dem inn i det 21. århundre, mener han.

Spesielt interesserte kan se og høre John Griersons fremføring av diktet på Youtube, i et klipp som skal være hentet fra åpningsscenen til den omtalte dokumentarfilmen.

It Bransjen