Slik bygger du merkevare på  nett

Slik bygger du merkevare på nett

Tre it-spesialister gir deg stalltips om hvordan du etablerer et godt varemerke på nett.

En rekke bedrifter benytter seg i dag av sosiale medier. I tillegg er det ikke til å unngå at virksomheter, service og produkter blir omtalt på nett i form av omtaler, kundeerfaringer, forum eller lignende.

Spesialistråd

De tre it-spesialistene Milos Herman, Jan Ednertz og Thomas Norrb har ifølge svenske it24.se gitt sine tips til hvordan hvordan bedriftene best mulig skaffer seg et godt varemerke på nett. Her er noe av det viktigste.

Betydningen av veletablerte basisfunksjoner er noe av det som trekkes frem. Med et kunnskapsrikt og motivert personale i bedriften vil det være lettere å få positive kunder og tilbakemeldinger.

Videre oppfordres bedriftens ansatte til å ha hyppige møter med kunder, og ikke minst sørge for å kommunisere på en enkel og tydelig måte, både ekstern og internt.

- Hold løfter

Ærlighet er viktig for alle bedrifter. Det er bedre å være åpen enn å være redd for avsløringer ved et senere tidspunkt.

- Hold alltid det dere lover og hør på kundene deres. Hjelp alltid kunden ved eventuelle problemer og våg å være ærlig i kommunikasjonen, råder ekspertene ifølge nettavisen.

En annen metode som anbefales er å inngå strategiske samarbeid, for eksempel i forbindelse med markedsplaner eller i arbeidet med å nå langsiktige mål.

- Her gjelder det å være tydelige både i forhold til strategi og forretning, slik at dere blir mer interressante å samarbeide med, sier ekspertene.

Sosiale medier

Når det kommer til sosiale medier, kan det være viktig å vokte sin tunge.

En god ide kan være å la en kommunikasjons- eller pr-ansvarlig ta hånd om disse kanalene, slik at regler og budskap blir overholdt i forhold til bedriftens ønske. Ikke glem å være høflig og relevant uansett hva som blir skrevet om bedriften.

It Bransjen