Slik gikk julesalget

Slik gikk julesalget

- Den solgte i tusentalls, sier en fornøyd Kenneth Balterzen i Euronics. IT-Bransjen har sjekket nettbutikkenes opp- og nedturer etter en hektisk julesesong.

En hektisk julemåned er lagt bak oss og nettbutikkene IT-Bransjen har snakket med er både fornøyd med salget og overrasket over produktene som er solgt. Det er populært med harde pakker under treet, men hva som solgte best er ikke bare det åpenbare som Ipads og bærbare pcer.

Kaffeglade nordmenn

Kenneth Baltzersen, administrerende direktør i Euronics kan fortelle at kaffemaskinen Senseo fra Phillips var det som solgte best i år.

- Den solgte i tusentalls, sier han fornøyd. Han er litt overrasket over at de har solgt så mye it- og elektronikkprodukter.

- Vanligvis selger vi mest tver, men nå ser vi også at vi selger godt med blant annet mobiler og pcer, sier han. Bærbare pcer fra Asus,den androidbaserte telefonen Htc desire og Samsungs smarttelefon Xperia var også favoritter fra Euronics som ble lagt under treet i fjor.

Populært januarsalg

Julerushet har de ikke merket så mye av som ventet, så Baltzersen tror omsetningen for desember vil ligge på samme nivå som i fjor.

- Vi venter og venter på at det store trykket skal komme de siste ukene, men det er mer jevnt. Nå ser ser vi frem til januarsalget som løfter veldig, utdyper han.

Crazy Christmas Gamer

Administrerende direktør Anton Hagberg er fornøyd med utviklingen av julesalget til komplett.no i 2010.

Spesielt henrykt er han over at Kompletts egen pc "Crazy Christmas Gamer" solgte desidert mest før jul.

- Vi er overrasket over etterspørselen til vår egen ”Crazy Christmas Gamer”. Den solgte voldsomt mye mer enn forventet, sier Hagberg.

- Klarte ikke å levere nok

- Mobiltelefonen Htc Desire og pc-høytalerne Z-5500 fra Logitech solgte også godt. Apples Ipad solgte derimot dårligere enn forventet.

Hagberg tror Ipaden solgte dårlig på grunn av Apples leverings-og prispolitikk som ikke slo heldig ut i lanseringen.

- Med det mener jeg at Apple ikke klarte å levere nok til det norske markedet. Etterspørselen er større enn tilbudet og da er det kanskje ikke så rart at det lille landet Norge kommer sist i køen, utdyper han.

Sofashopping

- Omsetningen generelt har vært jevnere i desember 2010 en tidligere. Det kan virke som om folk netthandler mer tidligere i desember enn helt på tampen før julaften, sier Hagberg.

- Noen av våre nye satsningsområder i kategorien Hjem & Fritid ser veldig bra ut. I tillegg vet vi at sprengkulde gjør at folk foretrekker sofashopping fremfor fysiske butikker, sier han videre.

Kompletts omsetningstall for desember kommer førstkommende torsdag.

Dustin på topp

Dustin jubler etter det beste julesalget noensinne.

- Vi er veldig fornøyd med julesalget som har gått klart bedre enn tidigere år i alle nordiske land, sier Stefan von Stein, Nordic Director i Dustin.

- Det var ikke helt overraskande for oss at pcer, kameraer, telefoner og tv solgte best. Men i Norge var det noen overraskende modeller som solgte godt. Telefonen LG P500 Optimus One gikk det mye av, avslutter han.

It Bransjen