Slik kan du gjøre iPhone vanntett

Slik kan du gjøre iPhone vanntett

Og du trenger ikke engang et deksel.

De fleste dingser, iPhone inkludert, tåler ikke vann. Det finnes imidlertid deksler og annet utstyr som kan beskytte Apple-telefonen din fra det våte element, men ingen av produktene er som ny teknologi fra selskapene Liquipel og HzO.

Beskyttende lag

Liquipel er et nytt nanomateriale utviklet av et selskap med samme navn. Materialet påføres som en ytterbehandling på for eksempel en iPhone, både innvendig og utvendig, og gjør den vannavstøtende som om den var dekket av voks, skriver Macworld Sverige.

Når behandlingen er ferdig skal telefonen overleve dersom du mister den i vann, eller om den befinner seg i svette eller fuktige omgivelser. Fordi det er såkalt nanomateriale, skal det heller ikke påvirke hvordan dingsen ser eller føles ut. Prosessen har ifølge PC World USA ingen innvirkning enhetens funksjoner. Liquipel understreker likevel at behandlingen kun er ment å fungere som et slags sikkerhetsnett, og de anbefaler ikke å ha med duppedingsen ut på dykketur.

- Det er laget for å beskytte mot regn, søl, babysikl og kortvarig eksponering for vann som hvis du mister den i vasken eller i do, skriver selskapet i en FAQ.

Ønsker du å Liquipil-ere telefonen, må du sende den til selskapet, og de vannsikrer telefonen i løpet av et par dager. Prosessen, som koster 59 dollar, er foreløpig godkjent til å funke med en håndfull telefoner fra Apple, HTC, Motorola og Samsung. Det skal riktignok kunne fungere med alle type enheter.

Blir standard på alle telefoner?

Et annet selskap som tilbyr samme type vannbeskyttelse, er HzO. På årets CES-messe kunne de demonstrere hvordan deres løsning fungerte, og det ser tilsynelatende likt ut som det Liquipel gjør. Demonstrasjonen viste imidlertid at enheter kan holde det gående i timesvis når under vann, dette til tross for at også HzO sier teknologien ikke er ment for eksponering over lengre tid.

Både Liquipel og HzO er nå ivrige på å inngå samtaler med elektronikkprodusenter om å inkludere det i sin produksjon. Det betyr at man i fremtiden ikke vil måtte sende avgårde telefonene for å vannsikre dem.

Du kan se både Liquipel og HzO i aksjon med en iPhone i videoene under.

It Bransjen