Slutt på Ementor-navnet

Slutt på Ementor-navnet

Ementor-gruppen endrer navnet sitt til Atea, også i Norge. - Siste skritt i fusjonen, forklarer norgessjef Steinar Sønsteby.

Ementor-gruppen annonserte i dag at selskapet skal endre sitt navn til Atea i alle landene de operer i, med effekt fra 1. januar 2009. Atea vil erstatte Ementor-navnet i Norge, Topnordic i Danmark og Sonex i Baltikum.

- Dette er ferdigstillingen av fusjonprosessen vi har vært inn på de siste årene. Ementor i Norge, Topnordic i Danmark, Atea i Sverige og Finland, og nå også Sonex i de baltiske landene, har blitt sammen til et selskap. Vi syntes et fellesnavn måtte til, sier Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Norge, til Computerworld.

LES OGSÅ: Sterk vekst i Ementor

Ifølge Sønsteby vil innføringen av Atea-navnet føre til noen tårer i Norge og Danmark, hvor etablerte navn som Ementor og Topnordic forsvinner. Men norgessjefen, som selv har ledet projektgruppen, mener det vil bli en kort prosess.

- Jeg er helt sikker at det finnes ansatte i Danmark som synes det er synd at Topnordic forsvinner. Men det blir en kortvarig sorgprosess. It-bransjen har en kultur som gjør det enklere å omstille seg enn andre, tror Sønsteby.

Hard lyd

Med navneendringen ferdigstilles integrasjonen av de tre største it-infrastrukturselskapene i Norden, Ementor, Topnordic og Atea, som ble fusjonert i 2006, og den største aktøren i Baltikum, Sonex, som ble kjøpt i begynnelsen av 2008. Atea ble valgt rett og slett fordi det er det letteste å huske.

- Vi har vurdert mye rundt dette. Atea begynner på A i starten av alfabetet, Atea er en hard lyd, med få bokstaver, og er lett å huske, og lett å si. Samlet vil det gi flest fordeler for alle, forteller Sønsteby.

Endringen i navnet kunngjøres på samme dag Ementor feirer sitt 40 års jubileum, som startet som Merkantildata. Atea-navnet er allerede kjent i det svenske og finske markedet, som dekker cirka 36 av konsernets omsetning.

- Vi er den ledende it-infrastrukturaktøren i Norden og finner det naturlig å etablere ett felles navn. På denne måten vil vi kommunisere tydeligere til alle våre kunder, leverandører, medarbeidere og investorer hvem vi er og hva vi gjør, sier Claus Hougesen, konsernsjef i Ementor i en pressemelding.

Godkjenning

- Ett felles navn vil gi en felles visuell identitet. Dette vil medføre lavere kostnader til markedsføring, utvikling av e-handelsløsningen og våre websider. Felles navn vil ivareta en smidig profil for å skape forretning og det vil bli enda enklere å dele suksessfulle konsepter og kundecaser mellom landene. Navneendringen vil således bringe mer verdi til kundene, leverandørene og investorene og samtidig gjøre det enda mer interessant for eksisterende og fremtidige medarbeidere.

- Vi har en klar ambisjon om å kontinuerlig styrke Atea-navnet ved å posisjonere vårt selskap som den foretrukne partneren innenfor it-infrastruktur med en unik e-handelsløsning og de mest kompetente og høyt sertifiserte medarbeiderne. Vårt selskap vil ha en sterk lokal tilstedeværelse i hvert land og beslutninger skal tas i tett dialog med våre kunder, sier Sønsteby.

Navneendringen er underlagt godkjenning av generalforsamlingen i Ementor ASA, og en ekstraordinær generalforsamling vil avholdes 13. november 2008 i Oslo.

Les om:

It Bransjen